Популизъм в действие – 4: Бойко Борисов

Видях тази новина при Симион Патеев и се хванах за клавиатурата:

Поп – милиционер и бив?? мюсюлманин ще се бори срещу “монопола на ДПС в Кърджали, който като в менгеме е заклещил всички българи и турци” и срещу “обезбългаряването на района”.

Отец Боян Саръев обмисля да се кандидатира за кмет в “бастиона на ДПС”, както е наричан Кърджали от някои медии. Днес попът се срещна с партийни лидери и получи подкрепата на Бойко Борисов (ГЕРБ) и Волен Сидеров (Атака), видни българолюбци, даващи всичко за страната си. Сидеров дори театрално целуна ръка на отеца.

Биографията на Саръев показва, че той е от семейство на българи мюсюлмани, но по-късно приема християнството. Многофункционалният поп завър??ва още милиционерското училище в Стрелча, след което работи като сержант в Крумовград и София. През 1985 година преподобният завър??ва и ??колата на МВР в Симеоново, за която се знае, че възпитава младежите на справедливост и дълг към родината, без да ги манипулира при престоя им там.

Няма да коментирам личността на свещеника или на хората, с които той се среща. Ще кажа само няколко думи по повод Кърджали:

През 2003 г., когато в държавната администрация управлява??е министърът Калчев, подписал скандалните договори с “Майкрософт”, с които зароби държавата да плаща десетки милиони за ненужен софтуер и за създаването на т.нар. електронно правителство (забележете какво пи??е в бро??урата от сайта на “Майкрософт” /.doc файл/ и се опитайте да посетите самия портал, посочен там), именно кметът на Кърджали Хасан Азис прояви далновидност да насочи вниманието си към свободния софтуер и софтуера с отворен код. Днес ще се намерят много нови пи??ман-политици, които да критикуват ДПС, БСП и кой ли не, но аз не се интересувам дали котката е бяла или черна, а дали лови ми??ки. Кметът Хасан Азис е доказал, че разбира от новите технологии значително повече от останалите кметове, министри (да напомням ли, че електронното правителство все още не работи??) и редица “спецове”, така че за мен той е човек с модерно мислене.*

На този фон, приказките на кмета Борисов звучат също толкова странно, колкото и оплакването му, че по време на изборите за Европарламента БСП плащала милиони, за да пуска рекламите си в Google, където при търсене на думата “герб” излиза??е спонсорирана хипер-връзка, водеща към сайта на БСП.

Някой ще каже, че това, което кметът Хасан Азис е направил не е нещо особено. Не съм съгласен, а пък и според International Herald Tribune, навлизането на новите и свободни технологии в страни като България е важно. А да не говорим колко подробно и положително е предадено това на сайта на Европейската комисия.

_____
* Ама бил от ДПС? Е, и какво от това? Да не би ДПС да не е регистрирана според българските закони партия? ??ли може би – пак според пи??манистите – е по-добре да си имаме косовски модел на привличане на българските мюсюлмани в политическия живот? Но по тази тема ще пи??а скоро.

This entry was posted in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

One Response to Популизъм в действие – 4: Бойко Борисов

  1. Pingback: Cool Stories » Blog Archive » МВР разкри големите престъпници, нахвърля се върху бабите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.