Slavi Trifonov, one of best Bulgarian TV showman, makes his case known

I usually don’t write in Bulgarian on this blog, but the following interview by a Bulgarian I happen to know is indeed something one needs to read.
In short, Slavi Trifonov, front man of the “Slavi Show“, going on for years in Bulgaria (similar to Jon Stewart’s or Steven Colbert’s shows in the USA) has an eye illness, which can cause full eyesight loss.
I wish Slavi the better outcome, and I keep my fingers crossed. He is a stong character, and I hope he’ll be back into the place where he belongs – every night, at 10:30, on the tv screen.
Here’s the interview, in Bulgarian, from Slavi’s web site.

Росен Петров от студиото: Добър вечер, уважаеми зрители на бТВ. Обичайно, тук трябва да се поздрави публиката, която е до??ла да гледа предаването на живо, но тази вечер няма публика. В студиото са моите колеги, които правят това ??оу. Това ??оу се нарича “Шоуто на Слави Трифонов”. Логично е той да води собственото си ??оу и логичният въпрос е – „Къде е Слави? Какво се случва с него?” Днес се видях със Слави и взех от него едно интервю. В него той каза много неща, неща, които почти никой не си позволява да каже. Всъщност, никой не си позволява. Понякога в живота на човек има мигове, които наистина никога не забравя. Днес аз почувствах нещо подобно. Аз бях дотук. Сега е ред на Слави. Желая ви приятно гледане.

(начало на видеото с интервюто)

Росен Петров: Как си Слави?
Слави Трифонов: Егати въпроса!
Росен Петров: Ти винаги го задава??.
Слави Трифонов: Къде! На ??оу?
Росен Петров: На ??оуто винаги пита?? – първият въпрос е „Как си?”
Слави Трифонов: В момента на ??оу ли си?
Росен Петров: В момента съм при теб.
Слави Трифонов: Защо трябва да си при мен тука и да даваме това интервю?
Росен Петров: Защото хората си задават въпроса „Къде си?”
Слави Трифонов: Толкова ли е важно да знаят хората къде съм, та да дойде?? тук с екип да ме снима???
Росен Петров: Винаги сме смятали, че истината е най-доброто нещо.
Слави Трифонов: А-а, защото ще излязат всякакви информации от сорта, че имам СП??Н, болен съм от рак, опадала ми е косата от химиотерапия или някакви подобни неща.
Росен Петров: За първи път виждам даже, че си с коса.
Слави Трифонов: Да бе, пуснал съм си прическа. Не съм се бръснал, не съм се подстригвал от една седмица и ето – резултатът е такъв. Как изглеждам?
Росен Петров: Готин си. По-мъжествен.
Слави Трифонов: А, мъжествен. Клинт ??стууд?
Росен Петров: Малко по-стар.
Слави Трифонов: Това е, защото съм побелял. Всъщност, има??е един такъв, навремето, ако си го спомня?? – Юл Бринър, като дете си бил. Участва??е във “Великолепната седморка”.
Росен Петров: С бръсната глава?
Слави Трифонов: Да, с бръсната глава. Тия, които са с бръснати глави, не им личат белите коси. В момента видимо, възрастта ми оказва своето влияние върху косата и брадата. Но вижда??, че имам коса, нали?
Росен Петров: Така е. За пръв път може би хората си спомнят, че има?? коса.
Слави Трифонов: ??мам и не съм чак толкова пле??ив.
Росен Петров: Общо взето си пле??ив наполовина.
Слави Трифонов: Да, и така може да се каже. Пле??ив съм наполовина. Странно. ?? аз се чувствам странно, но понеже ми е малко трудно да се обръсна и затова съм така.
Росен Петров: Та, как си?
Слави Трифонов: Не съм добре, болен съм, в някакъв план. По принцип се чувствам странно да говоря за това нещо, но тъй като се съгласих с това, че си прав… Защото седем години и като сложим преди това още доста години, въпреки че преди това има??е време, в което може??е да се разболее??, нали? Един път в седмицата е различно. Докато, когато си всеки ден на ефир – ти сега го вижда??, как е да води?? всеки ден, г-н Петров?
Росен Петров: Ами, как е? Не е лесно.
Слави Трифонов: Не е лесно. Като си всеки ден е различно. Тогава, каквото и да се случи, трябва да бъде?? максимално концентриран, за да може?? да излезе?? вечерта и да не ти личи. Но понякога има неща, които не може да не ти личи, защото са, да речем, по-различни. Може би по-ло??и, или пък, да речем,
по-опасни. Чува?? ли, имам едни птици, идват на терасата.
Росен Петров: Храни?? ли ги?
Слави Трифонов: Просто се обаждат отвреме навреме. Едни лястовички ми идват на терасата. Това да си всеки ден, разбира се, означава да си максимално концентриран. Да води?? природосъобразен начин на живот, да спортува??, за да може?? общо взето да се пази??. Но не винаги успява??. Плюс това, много слухове. Тука наистина си прав, че всякакви хора говорят всичко и аз съм станал като нещо, което всяка вечер го има по телевизията. А сега покрай “Мюзик айдъл” – и по два пъти. Т.е. в понеделник и четвъртък, а преди това като бе??е всеки ден. Но човек не избира кога и от какво да се разболява. Преди единадесет години, истината е, че имах сериозно засягане на лицеви нерви. Поставяха ми всякакви диагнози, има??е всякакви слухове, но истината е, че има засегнати няколко нерва на лицето, преди единадесет години. Сигурно си запознат, има различни нерви – тригеминус, фациалис, може би знае?? или не знае??. Това са нерви по лицето, от тях да си движи?? лицето, да се усмихва??, да мига?? с клепачи, да мири??е??, да усеща??, да вижда??. ?? бяха засегнати няколко нерва, вследствие на сериозен възпалителен процес в лицето ми. ??мах зъби, които бяха много сериозно възпалени, трябва??е да ги извадя, но те вече бяха дали този проблем. Единственото, което остана от тогава, от преди десет-единадесет години, че всъщност имах и продължавам да имам много сериозно нару??ено зрение на едното око. На лявото око. Така че, през всичките тези години, всичко което съм правил, съм го правил с едно око. Всъщност другото око бе??е сериозно увредено, вследствие на неврит, или невробулбарен неврит. Това е, когато значи ти вижда??… Три неща са важни за зрението ти – едното е окото, другото е нервът, по който отива сигналът, и друго е мозъкът. Всъщност, ти вижда?? със задната част на мозъка си. Там отива образът. ?? ако има?? някакъв проблем, то проблемът би следвало да е на едно от тези три места. ??ли окото, или нервът, или отзад мозъкът. Тогава установиха, че вероятно се касае за нерва, не вероятно, после го установиха – неврит. ?? атрофира една част от нерва и така, аз в централната част на окото не виждам оттогава. С лявото око. Всъщност, при всичките тези години аз не виждам с едното око, което какво значение има. Мозъкът свиква и общо взето, общо взето го компенсира??, свиква?? вече.
Росен Петров: Ти вижда?? периферно, а не…
Слави Трифонов: Виждам малко в периферията, но в централното не виждам. Т.е. ако си затворя едното око – дясното, с лявото не виждам в центъра, което ме прави неспособен да виждам. Просто виждам периферията, обаче. За това нещо ми бяха необходими две-три години да свикна, без да го коментирам с когото и да било, освен с докторите. ?? после си свикнах. Но, вече като има?? едно око, а другото не работи, малко по-специално гледа??, на това око и на живота, нали? Защото ти е останало само едно. Така че, това бе??е в продължение на всичките тези години до тука. Това не ми е пречело нито да чета, нито да ??офирам, нито на нищо. Общо взето се нагодих за две-три години, и така. ?? за съжаление, понякога на човек така се случва в живота, че най-големите ти страхове… Да речем, мен ме е било основно страх, не знам, хората се страхуват да не се разболеят от нещо, нали, да не ти се случи нещо. Ако те заболи нещо си вика??, дано не е рак или дано да не е нещо друго, дано.
Росен Петров: Да не загуби?? близък.
Слави Трифонов: Разбира се, това пък най-вече. ?? винаги е стоял този атавистичен страх, ти си специалист по думите, атавистичен значи първичен. Да не би да се случи нещо и с другото око. Защото тогава нямам трето, освен ако има трето око някъде, но аз не го знам къде е. По средата. За съжаление, от една седмица насам, и повече, се появиха проблеми и в другото око. Така че, това е казусът в момента. Засега те не са чак толкова стра??ни, не е хептен да не виждам, но имам проблеми и с другото око. Направихме всички изследвания. За радост, не са от… За да има?? проблеми, такива от това естество, което имам аз, най-стра??ното са две неща. Едното е да има?? тумор, който се намира отзад, или някъде там, където са пътищата, проводните пътища, или в мозъка, където вижда?? всъщност. Това се отхвърли, тъй като ми направиха всички изследвания. Другото е, така популярната болест – мултиплена склероза, или така наречения МС, вследствие на което се проявяват такива невробулбарни или неврити. Нервите ти са обвити с една миелинова обвивка. Тогава се засяга тази миелинова обвивка. Това е да си представи?? все едно един кабел, само че тока не върви вътре по кабела, а върви отвън по кабела. Разбира?? ли? В кабела тока върви вътре по жицата, докато в нерва, миелиновата обвивка играе функцията на проводник. ?? когато се нару??и миелиновата обвивка, тогава се получава това, което всъщност, нали, се нару??ава зрението. Но при мутиплената склероза, което доста добре съм запознат с тази болест…
Росен Петров: Как ти бяха поставили такава диагноза?
Слави Трифонов: …защото преди единадесет години, когато имах тези проблеми на лицевите нерви, като засягания, ми бяха поставили точно такава диагноза. Всъщност тогава пък бе??е друга история, която е много интересна, доста драматична, но самият факт, че разговарям в момента за нея, показва че може би сме стигнали на такова ниво на живот в телевизионния екран, че мога да си позволя да говоря такива неща. Пък е по-добре човек да говори истината, защото в крайна сметка, слухове всякакви.
Росен Петров: Писа и в книгата.
Слави Трифонов: Аз го писах в книгата съвсем сериозно – как ми бе??е поставена тази диагноза, какво мислех да правя, кой ми помогна. Един доктор, доцент Димитър Чакъров, който до ден дне??ен – днеска съм говорил с него два пъти – мой близък приятел. Но така или иначе, след всички изследвания, включително и тук, и в чужбина, тази диагноза бе??е отхвърлена преди десет-единадесет години. Остана ми само да се боря с мисълта, че вероятно… Нали знае??, един глас, като си интелигентен, винаги ти говори, може пък и да не е вярно. Така, че съм запознат с нея, но тука в случая сега, това, което ми се случва с другото око, не е мутиплена склероза. Защото си направих пак всички необходими изследвания, по този казус -не протича по този начин.
Росен Петров: Значи е следствие от някакво възпаление, може би, синузит или вирус.
Слави Трифонов: Значи, откриха ми синузит, сериозен, който никога не съм предполагал, че имам. Синусите ми са пълни с гной. Откриха такъв синузит. Преди да ми се случи това нещо, бях болен – гърло, настинка. Работата ни – знае?? каква е, тя е изтъкана от напрежение. Който, каквото и да говори сега, ти вижда?? какво ми е вечер, да изляза, да съм концентриран. Вижда??, че има много светлини, непрекъснато всичко свети в теб. Вижда??, че има много напрежение, така че е напълно възможно. Значи, това в момента, което ми правят като изследване, те не могат да хванат чисто органично къде какво е нару??ено. Значи, нито в окото, нито по нерва, който отива. Предполагат, че хиязмата, това, което, не знам дали знае?? – нервите ти, като излязат от окото и като тръгнат към мозъка, по едно време се кръстосват. Лявото око отива в дясното полукълбо, дясното отива в лявото. ?? тъй като там са по-скоро едни периферни тънки нерви, като се кръстосат, виж, аз като доктор ти обяснявам.
Росен Петров: Абсолютно си завър??ил медицина, вече.
Слави Трифонов: Вероятно там някъде, при кръстосването някои малки нервни снопчета са засегнати, но така че да не могат да бъдат видяни нито от магнитно ядрен резонанс, нито от скенер, защото просто нару??енията са твърде малки, тъй като това е много фина материя.
Росен Петров: ??, обратим ли е?
Слави Трифонов: Основното, към което се стремят, мен ми слагат сега много съдораз??иряващи, кортизонови дори препарати, дори ми слагаха инжекции в окото за всеки случай…
Росен Петров: Мечтата на жълтата преса се сбъдна, ето ти си на системи.
Слави Трифонов: Да, на системи съм, но това не е някаква,… ето имам абокат, По-добре с абокат, отколкото да ме ръгат всеки ден… Слагат ми системи, те са съдораз??иряващи, които да помогнат, ако има някакъв възпалителен процес или нещо подобно. Може би някъде малка подутинка, която притиска определени нерви, да се оправи този проблем. Така че аз, с единственото око, с което виждам в момента, да продължа да виждам. Защото аз в момента не виждам добре. В момента имам известни смущения, които не ми позволяват. Дезорганизиран съм, затова аз не съм на работа. Аз, ако можех да преодолея това нещо, спокойно щях да си работя и въобще няма??е да го коментирам. Щях да си се бръсна, да си работя и да не притеснявам изли??но, даже майка ми не знае и в момента трябва да кажа на сестра ми да и се обади, че нещата са по този начин. Защото аз никога не съм смятал, че човек трябва да демонстрира тези неща. Всичко се случва на всеки, но може би естеството на работата, която имам, в момента е по-добре да проведем това интервю и да кажем тези работи, отколкото да има всякакви слухове, нали така?
Росен Петров: Ами, седем години като влиза?? в нечия къща, ако спре?? в един момент…
Слави Трифонов: Не бе, това е като тия, непрекъснато има слухове. Даже аз вестници не чета вече. Някояси била бременна от мен, момиче е бременно от мен. Нали, то, има някакъв естествен път – девет месеца. Ако до девет месеца не роди, значи не е била бременна от мен. Мисля, слуховете понякога са доста странни.
Росен Петров: Ще се измисли слух, че е абортирала…
Слави Трифонов: Виж за това не се бях сетил.
Росен Петров: Клюката е гениална.
Слави Трифонов: Процесът е може би обратим, а може да остане и така. Важното е да не се вло??ава. Ако остана така, ми е доста по-трудно. Ще трябва да свиквам, защото съм доста дезорганизиран. Ще трябва да свиква мозъка ми с това, че всичко е различно, едното око не вижда. Т.е. ще ми бъде доста трудно да се намествам, да чета, почти е невъзможно да ??офирам и т.н. Ако се обърне процесът, това ще стане в рамките на може би две-три-четири и повече седмици. Тъй като…
Росен Петров: Божа работа.
Слави Трифонов: Е, не знам дали е Божа, аз не вярвам в Господ. Дали е природа, организъм. Не може да се каже, защото нервните клетки, ако не знае??, те най-трудно се възстановяват. Най-бавно, най-трудно, най-проблемно се възстановяват. Сега, лекарите които ме лекуват са по-скоро оптимистични, но оставят един сериозен процент, като каквото има да става, ще стане. Това не е от нещата, които може??, … като се пореже??, да каже?? че ще ти зарасне, нали. Просто не е такова, защото не могат да кажат какво – вирус, напрежение, стрес. Днеска ми направиха изследвания за всякакви неща. Взеха допълнителни за хламидии, СП??Н. Днеска ми излезе изследването за СП??Н, за сифилис. Не съм болен от СП??Н и нямам сифилис. СП??Н-ът, да речем, дава също подобни,… тъй като пада имунната система.
Росен Петров: Диабетът също.
Слави Трифонов: Диабет, още в началото ми направиха изследване, не съм болен от диабет. Нивото на захарта ми е нормално. Т.е. има различни неща, които биха дали тези проблеми. Както се сеща??, като отиде?? при добри лекари, те слагат един списък и почват да отхвърлят – най-опасното, най-опасното, следващото, следващото, като списък с, ето, най-стра??ното – да е тумор. Другото – да е някакъв мини инсулт, който се получава там, кръвоизлив. Друго е някаква малформация, примерно киста или нещо подобно, там, на това място. Нали знае??, че всеки човек може да се разболее от всичко. Няма Богоизбрани. Да каже?? – ти няма. Всеки може от всичко – ти, аз, всеки, който гледа в момента. Важното е, първо да има?? късмет и доколкото може??, да се пази??.
Росен Петров: ?? да се бори??.
(Слави се замисля и известно време не отговаря)
Слави Трифонов: Трима китайци играли ма-джонг. Знае?? ли какво е ма-джонг?
Росен Петров: Не.
Слави Трифонов: Едно като домино, но са различни там. Не може по компютрите да не се го виждал.
Росен Петров: Сетих се.
Слави Трифонов: Трима китайци играят ма-джонг. ??два един друг китаец и казва – идва краят на света. Първият китаец станал от играта и казал – „Аз ще се моля, така ще чакам края на света.” … Птиците чува?? ли ги?… Вторият китаец станал и казал – „Аз ще се кача горе на втория етаж – били в някакъв дом – по гаджета и ще пия оризово вино. Ще чакам така края на света.”
Росен Петров: Ще консумира.
Слави Трифонов: А третият китаец казал – „Аз ще довър??а играта.” – Аз не съм от тези, които се молят. Другото, не е като да не съм го правил, не е проблем, но определено съм от тези, които довър??ват играта! Как звучи. До??ъл си тука, не съм се бръснал, скрил съм се в тази, тука ми е тъмно и ми е по-готино. До??ъл съм при сестра ми, защото тя ми е близък човек и може да разчитам на нея. Сестра ми ще направи всичко за мен. За нея аз съм малкото и братче, въпреки, че съм на 40 години. Битки предлага всякакви животът. Ти как си представя?? човек, който се предава? Казва си, няма вече смисъл. Няма такъв филм. Трудно – не трудно, каквото се случва, не искам да звучи емоционално, но той животът е такъв за всички. Не само за мен. Ти води?? твоите битки.
Росен Петров: Такива неочаквани.
Слави Трифонов: Е, неочаквани са, гадни много. Не мога да кажа, че съм от желязо. Просто ме е страх много. Даже три-четири дни ми бе??е на момента паника. Паника така се нарича, защото си представя??, че няма да вижда??, че филмът „Усещане на жена” може да се превърне в реалност. Не е много приятна мисъл. Бих казал, че всеки човек пред такъв тест, не знам как би се държал. Но не е срамно да каже??, че те е страх. Не знам дали е слабост, но знам, че не е това нещото, което може да ме счупи, каквото и да стане. Аз съм малко по японската философия.
Росен

Екипът на “Шоуто на Слави”
Петров: Защо, ето, десетки пъти си казвал, чел си “Шогун”, това не може да тръгне от една книга?
Слави Трифонов: Не знам, може би съм бил самурай в преди??ния си живот? Като сложим този майтап настрани. Гледай сега, японците имат една интересна теза. Те казват, много е важно, не знам дали съм ти го казвал – „Трябва да си силен, да живее?? достойно, всичко е карма, животът е само една илюзия.”
Росен Петров: Последният самурай.
Слави Трифонов: Много филми го използват комерсиално, ако се зачете?? по-сериозно, а ти си много умен и чете?? много, ако чете?? по-сериозно в историята на Япония, най-вече там – събраното между Шинту–Будизъм и Конфуций, ясно ще разбере?? техния начин на мислене. Те са и много практични, много емоционални, и много жестоки, и много различни. Аз съм нещо подобно. Мога да бъда всичките тези неща. Не мога, а съм всичките тези неща. Мога да бъда много мил, много нежен. Мога да бъда жесток. Мога да бъда търпелив. Не знам, много противоречия има в мен. В момента не мога да си направя психоанализа, както правя на теб или на всички. Може би така, някакси покрай всичко това съм се припокрил с нещо, което съм прочел и видял при тях. Първото нещо, което трябва да осъзнае??, за да си силен, ако иска?? да си силен. Ако не иска?? да си силен, може да реве??. Тука да седна да си рева в собствената си пикня и да се чувствам зле, това сигурно е нормално, нали така?
Първото нещо е карма, трябва да приеме??, че нещата се случват и не зависят от теб. Аз това сега, не съм го искал. Аз искам да съм си при хората, ето Калинка ми е изпратила картичка. ??скам да съм си при екипа. Това е моя начин на живот. Аз обичам тези хора, обичам си работата. ??скам да съм там. Да седя при секретарките ми, при балета, при “Ку-ку Бенд”. Какво правя тук, като гъз, в тази стая. Животът ти предлага битки, това е карма. Аз не съм го искал, така се е случило. Оттук нататък какво става, какво прави?? след това? Кара?? кола, изведнъж катастрофа. След това нещо – чупи?? си краката или се обездвижва??. Това става за секунда, какво прави?? после?
Росен Петров: Като в Несебър.
Слави Трифонов: Да, с онова момиче, което загина. След като приеме?? карма, т.е. че е съдба, някои казват съдба, или нещо. Трябва да приеме??, че трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства. Може?? ли да ги запомни??? Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба. Ще ги повторя – омраза, обожание, тъга, страх, радост, загуба, и едно пропуснах.
Росен Петров: ?? кого мрази??? Айде, дай по чувства. Ти си търпелив, но омраза си изпитвал.
Слави Трифонов: ??скам да ти разкажа преди това за едно момиче, понеже за сила ми говори??. Яница, спомня?? ли си Яница?
Росен Петров: Да.
Слави Трифонов: Да обясня на уважаемите зрители за Яница, защото ме гледат в момента, какво значи силен човек. Яница е мъртва, на 22 години. Почина преди пет месеца. Яница, запознах се с нея преди пет-??ест години в един Дом за сираци в Севлиево. Много интелигентно, много будно момиче. Намериха и рак на крака, когато израстват на 15-16 години. Той е много стра??ен. Не знам дали са могли да и сменят костта, или не са. ?? кой я е оперирал, въобще не зная, но отрязаха и крака до горе. Яница бе??е с един крак. Обаче даде разсейки – в белия дроб и в мозъка. Яница, си я представи – сирак, пълен сирак. Няма майка, няма баща. Мисля, че някъде има??е сестра. С един крак, с патерица.
Росен Петров: Слабичка, хилава.
Слави Трифонов: С един крак, ти си я виждал. С разсейки в белия дроб и в мозъка! Умира! Водих я при Чирков, мой приятел. При всичките мои приятели лекари, които имам. Казаха – каквото можем, ще направим, но нещата не могат да бъдат променени. Тя умира. Тя знае, че умира. Казах и – да те пратя някъде по света, ако иска??. ??мам възможности, имам пари, мога да те пратя където иска??. ??збери си една част на земното кълбо, с който иска?? ще те пратя на екскурзия. Тя каза: „Не. ??скам да седя на компютър, да работя, да помагам на други, такива като мен.” Накрая вече бе??е много зле. Моите секретарки и моята сътрудничка Габриела, която ми е като част от мен, и съпреживява – и тя и помага, както и Красимира Врингова, на??ата художничка, един изключително добър човек. ?? я гледаха Яница, обаче тя – като има?? разсейки в мозъка, то не е ясно накъде ще избие. Помолих ??ефа на Военна болница, задължен съм му много. – настанихме я в един хоспис. Ходихме на лов с тебе, едни фазани дадох на Евгени Димитров на баща му, сготви фазани, изпрати. Тя не бе??е яла фазан никога. Написа ми един есемес, аз го изтрих без да искам, да ми благодари. Аз много съм си говорил с нея. Всички я обичаха в този хоспис. Тя напусна хосписа, отиде си в Севлиево, там са нейните приятели, няколко дни по-късно почина. Защо ти казвам за Яница? Представи си я – сираче, без един крак, болна с тумори, разсейки в цялото тяло, умира, на 22 години. ?? нито веднъж, нито един единствен път, тя не обвини никого – нито съдбата, нито майка й, която я е изоставила, нито никой. Тя се държа не като мъж, тя се държа като самурай, като… Как да си путка сега и да си страхлив? Как да седне??,… че обиждам този орган хубав? Как да седна и да кажа – Еби му майката, какво да правя? След като …
Росен Петров: Сетих се, ти си ми разправял за едно момиче, дето искало да ходи …
Слави Трифонов: Да, една моя приятелка, да. Една моя приятелка в Плевен, да, точно в Плевен, дето казва??е – Знае?? ли, кое е най-хубавото нещо на света? ?? аз казвам – кое? – Най-хубавото е да ходи?? боса по трева след като е валял дъжд. Това е най-хубавото нещо на света.
Само че, тя не може??е да ходи. Бе??е болна от една болест, където се обезкървяват и им режат крайниците, не може??е да ходи. Човек никога не ги оценява, да говоря тези тривиалности, – никой не ги оценява тези неща, преди да са му се случили. Но аз знам. Мен са ми се случвали, аз съм живял в този ад преди като ми поставиха тези диагнози. Аз и затова гледам по друг начин на живота. Ето, където си говорихме с Цецко, с Цветан Недялков, китариста, където го питат – как издържа??, как ходи?? на работа? “Аз не ходя на работа, аз отивам, защото живея така. Аз пълноценно се чувствам жив. Жив, като работя тази работа.” Аз съм професионалист, но аз не съм просто професионалист. Аз съм този, дето е вътре в професионалното, като начин на живот, и това ме прави различен. ?? най-малкото съгласен да ти дам това интервю и да ти кажа тези неща. Пък и сега не ми е приятно, ти говори?? с моя екип, пък екипа ми е най-важното нещо сега. ?? балета ми, да не ги повтарям сега, и музикантите ми, и сценаристите ми, Ася, Дияна, секретарките ми, Боряна, всичките. Това е моето семейство. Как звучи в този момент? ??зкуствено? Емоционално? Ей го – Хари, който взима звука, той е мой съученик, ние сме израсли заедно, от седемгоди??ни сме с него. Съпругата му е при мен. Брат му е при мен. Дете им се роди. Това е моето семейство. Така че, защо го казвам това? Защото и те трябва да знаят това. Не да седим и да си мислим – сега тука, какво ми има. Проблем – ще се стараем да го разре??аваме, колкото можем, каквото зависи от мене всичко направихме, каквото трябва. Всичко имам тука – добри лекари, грижат се за мен, вълнуват се. Не е като да иде?? на лекар и да ти кажат… Пък и знае?? Слави Трифонов като иде някъде, всякакви диагнози могат да ми поставят. Тука съвсем съзнателно, тъй като и Митко Чакъров е водещ невролог в света, той е изключителен. Доц. Чакъров, в момента той се пенсионира, в момента е в болница “Доверие”, но той е изключителен човек и аз се консултирам с него за всичко, защото, то всичко, което излезе Роско извън окото са вече нерви – мозък, централна, периферна нервна система.
Росен Петров: Добре де. Това отпреди 11 години ли идва? Тоя хъс и стремеж да се занимава?? с такива хора, които имат нужда от нещо. Повечето хора им е неприятно, когато срещат болестта, когато виждат човек болен. Ти като че ли се стреми?? винаги да си човек, който по някакъв начин помага на хора в нужда.
Слави Трифонов: Това сега да го говорим… Моментът е по-емоционален, отколкото на мен ми се иска.
Росен Петров: Е, не. За повечето хора това не е нормално. Нормалното е като види??…
Слави Трифонов: Росене, трябва да прави??…
Росен Петров: Вижда?? го и го забравя??.
Слави Трифонов: Росене,…
Росен Петров: ?? го пропуска??.
Слави Трифонов: Гледай сега, моето момче. Ти може да мисли?? и всеки може да мисли всичко. Важно е ти как се чувства??. Човек трябва да прави добро. Не защото му се пи??е, не защото някъде… Не, защото някъде ще ти се отблагодарят.
Росен Петров: Защо се крие??? Ето това пак…
Слави Трифонов: От кое?
Росен Петров: Ами знае??, говорили сме си. Прави?? нещо за някой човек, който е в нужда. Повечето хора в България…
Слави Трифонов: Ама хората са…
Росен Петров: ??ма и други хора, които правят.
Я на първа страница еди-кой си направи еди-какво си… Снимка с детето, което пак не е ло??о.
Слави Трифонов: Да ти кажа, нито веднъж не съм съжалявал.
Росен Петров: Хем казваме – благотворителността не трябва де е анонимна, хем…
Слави Трифонов: Защото 2-3 пъти, нали се сеща??… Бях помогнал на едно детенце – има??е проблем с у??ите, трябваха му 5 хил. лв. Едно друго детенце пак има??е, но по-тежки проблеми – трябваха му 10 хил. лв. ?? майката на това с петте хиляди се обади по телефона и каза: “На еди си кой си си дал 10 хил. лв. Евтино те минах, можех да ти взема повече.” Сега, едно такова нещо, ако трябва да ги разделя са “фифти-фифти” – благодарни и неблагодарни. Не е въпроса в едно цвете… Знае?? ли, ще ти дам един такъв пример. ??ма??е един човек, който го застреляха на Аруба – Поли Пантев. Помни?? ли го?
Росен Петров: Помня го.
Слави Трифонов: Знае??, че аз познавах много от тия хора.
Росен Петров: С??К-аджия бе??е.
Слави Трифонов: Бе??е С??К-аджия. Става??е дума за един кокаин, за незнамси какво. Там го застреляха. Но Поли Пантев веднъж ми се обади по телефона и ме помоли за услуга. Преди години.
Росен Петров: Че му бяха откраднали някаква чанта.
Слави Трифонов: Не, на сестра му.
Росен Петров: На сестра му.
Слави Трифонов: ?? той ми се обади. Ти си свидетел. Той ми се обади и ме помоли за услуга – нещо да направя, да кажа нещо, нещо елементарно. ?? аз му казах: “ОК, нали. Няма проблеми.” Той каза: “Какво ти дължа?” Аз казах: “Нищо не ми дължи??.” Той каза: “Не, не, не. Дължа ти!” ?? аз му казах: “Услугата си е услуга.”
Росен Петров: Едно съобщение. В ??оуто да изтече надпис: “Открадната е чанта, с документи…”
Слави Трифонов: Примерно. На еди си кой. Нещо елементарно. Елементарно. Нищо. Казах: “ОК.” -“Аз съм ти задължен.” – “Не бе, няма защо да си ми задължен.” -“Не, задължен съм ти. Какво ти дължа?” -“Не бе, нищо не ми дължи??. Това на мен нищо не ми коства. Правя ти услуга.”
Ние се познавахме с него отпреди. Тоя човек на всеки празник, заради това нещо, докато не го убиха… На всеки празник лично идва??е в офиса ми да ми донесе една бутилка 22-годи??но или там колко уиски и една кутия много хубави ??околадови бонбони. А човек, на който съм спасил живота на детето му, който е проправил път да дойде, който е направил… ??зровил е всичко, да дойде само и само, защото навсякъде е пробвал, ама не е станало никъде и са го отебали отвсякъде. Той е до??ъл и е способен краката да ти целува, защото става въпрос за живота на детето му. ?? ти му помага?? и не става дума за 5-10 хил. лв., а става дума за много повече пари. ?? след това този човек изчезва. Даже на всичкото отгоре, едва ли не, се чувства кофти от това, че ти си му помогнал. Е сега, съпоставяйки тия двете неща – единият бил мутра, престъпник, застрелян, убит е. Другия – нормален човек. Къде е границата? Затова, по-хубаво като помага??, да не помага??, така че да е явно. Като иска??, помагай на някой… Помогни му заради това, че той трябва да е добре, но не, защото ще очаква??… Защото егото ти, Роско, работи. То ти казва: “Добре де. Не може ли поне една кутия ??околадови бонбони да ми донесе, защото като дойде празник, ако мен ме няма??е, може би твоя син няма??е да го има.” Ако започне?? да разсъждава?? в тази насока, става много неприятно. Ето сега единственото, да речем, за което аз даже те и бях помолил, а ти не знам дали го свър??и. Защото един мой приятел, заедно с него помогнахме на “24 часа”. Един Румен Щерев се казва едно момченце, което го оперираха в Базел. ?? те извадиха във вестника: “Никой… Не събраха пари.” Събрахме пари. Всъщност събрахме аз и Станимир Каролев, ??ефа на финасово-брокерска къща “Карол”, който е мой близък приятел. ?? може би, ако трябва някой заради него, защото той е голям пич… ?? не веднъж с него, десетки пъти, когато е била по-голяма сумата за помощ, аз съм му казвал: “Тука има едно дете. Сигурен съм, че всичко е наред.” Защото има много хора, които просто искат да им помогне??, пък всъщност няма основание да им помага??. Но ако всичко е точно и наред, Миро винаги, винаги е заставал до мене. По принцип той е мой приятел и винаги е заставал до мене във всяко едно отно??ение, но конкретно и в тоя случай. Тука мога да кажа, е тогава ми бе??е заради него, защото той… Наистина тогава голяма сума дадохме. А детето се оправи, Румен Щерев. Но пък майка му и баща му, обикновени хора. Е, оня ден… Кога бе??е? Преди един месец донесоха сладки. На Великден мисля, донесоха сладки. Доведоха момчето да го видим. Той ще??е да умре, а сега е жив.
Росен Петров: А като каза за тия чувства?
Слави Трифонов: Кои чувства?
Росен Петров: Дето трябва да ги пренебрегва??. Кои бяха? Омраза…
Слави Трифонов: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Росен Петров: ???
Слави Трифонов: ???
Росен Петров: Не си изпитвал омраза?
Слави Трифонов: Не. Тука не е да ги пренебрегва??. Забележи как го казват японците: “Да бъде?? търпелив към тях.”
Росен Петров: Търпелив.
Слави Трифонов: Ти не може да не ги изпитва??.
Росен Петров: Кого мрази?? най-много? Щом така си тръгнал искрено?
Слави Трифонов: Неуважението е лукс, който не мога да си позволя. Държа се така и съм си поставил такава цел, да живея достойно, да се държа по начин, ако някой въпреки всичко, което правя и то е ясно… Аз съм директен и ти ме познава?? най-добре от много хора. Но някой, който не уважава и не отчита факта, че аз съм коректен и аз никога няма да дойда да тръгна да ти правя “мръсно”. Никога няма да правя интрига. Не съм… Че звучи странно, но не съм такъв човек, и ако ме вкара?? в интрига… Не само това. Ако не уважава?? това, което правя, а си прекалено глупав и самовлюбен, тогава може да се появи друг Слави Трифонов.
Росен Петров: „Тарикат мъж не писка.”
Слави Трифонов: Така е. Тарикат мъж не писка. Обаче пък аз, който е излязъл срещу мене, добро не е видял.
Росен Петров: Обожание? Обожавал ли си нещо? То е адски такава дума, “да обожава??”.
Слави Трифонов: Сега почва?? да ми задава?? такива въпроси, които…
Росен Петров: Не. Просто се възползвам.
Слави Трифонов: От какво?
Росен Петров: Ами, че си в такова настроение.
Слави Трифонов: Обожавам. Обожавам…
Росен Петров: Стоял си 4-5 дена тука. Не си говорил. Сега може?? да говори??. Ти си сигурно човека, дето е говорил най-много.
Слави Трифонов: Оня ден, преди да се разболея по-сериозно, бях на едно участие на “Кока-кола”. Правеха някакво празненство.
Росен Петров: В “Албена”?
Слави Трифонов: В “Албена”, да. Бях с “Ку-ку бенд”. Знае??, какъв концерт стана. Ама не като участие, като концерт. Разбира?? ли? ??звадих, заведох с мене Валентина, която я изгониха от “Мюзик айдъл”. ??зпяхме заедно с нея “Обичам те”, тая песен на Силвия Кацарова.
Росен Петров: “С косите ми…”
Слави Трифонов: “С косите ми обичам да играе??…”
Росен Петров: Е сега вече има?? и коси.
Слави Трифонов: Сега мога да я изпея, нали. “С пръсти да ги ро??и??…” Мога да я изпея. Е, това е. …Чува?? птиците, тука при мен си имам птици.
Росен Петров: Ама те животните, знае??… Великите хора ги привличат.
Слави Трифонов: Млъкни бе. ??зрод.
Росен Петров: “Земя и небо, звяр и природа.”
Слави Трифонов: А бе, да го духа??, бе.
Росен Петров: Разбра ли сега “Хаджи Димитър”? Една му, трета го.
Слави Трифонов: Да, да. Тогава бе??е момент на обожание. “Ку-ку бенд”. Това е, може би най-хубавото нещо, едно от най-хубавите неща в живота ми – което се е случвало в тая група – “Ку-ку бенд”. Просто с тях изпитвам…
Росен Петров: “Ку-ку бенд” или хората, които слу??ат “Ку-ку бенд” и се качват по масите, или на стадиона се събират?
Слави Трифонов: Е, то е комплексно. Това е чувство, което на много малко хора се е случвало. Ти не може?? да си го представи??. Присъствал си около мен, но не знае??, какво е да излезе?? и да ги види?? всички. Това е изумително. Просто изумително.
Росен Петров: Не ти ли се иска пак да ги види???
Слави Трифонов: В случая „пак да ги види??” е малко странно, нали? Мога да ги видя, мога да не ги видя, нали? Ако трябва да бъда искрен, нали?
Росен Петров: ?? Стиви Уондър е певец?
Слави Трифонов: Но той не ги вижда. Може би ги усеща, нали?
Росен Петров: Така е.
Слави Трифонов: Така че, в случая „да ги види??” звучи малко странно. Може би. Не знам. Каквото е…
Росен Петров: Аз знам, че особен афинитет има?? към това да правим турнета. Знае??, че сега сме на път да осъществим едно такова…
Слави Трифонов: Не знам дали ще се оправя.
Росен Петров: А не те ли нахъсва, някакси?
Слави Трифонов: Никой не знае. Как да ме нахъсва? В случая не зависи от мен. Картите са раздадени. Картите са раздадени. Някой ги е раздал и са такива. Ако имам късмет… Нали знае?? – мач-пойнт. Ако топката, като се удари в мрежата на сет като играе?? тенис на корт, ако падне от другата страна – прави?? “точка”. Ако падне от твоята страна – губи??. Сега не знам откъде ще падне топката. Ако падне от другата страна, ще спечеля. Ако падне от моята, ще трябва да водя друга битка. Не знам как ще бъде.
Росен Петров: А ние, какво да правим, екипа? Да клатим мрежата, да пада от другата страна? ??ли?
Слави Трифонов: В какъв смисъл, какво да правите? Що за въпрос? Вие сте професионалисти. “Мюзик айдъл” върви добре, независимо…
Росен Петров: Последните 4 пъти бием яко.
Слави Трифонов: Гледай сега. “В??П Брадър” се прави и “Биг Брадър” се прави от добър професионален екип. Такава е истината. Екипът, който прави “Биг Брадър” и “В??П Брадър” въобще е добър екип. Професионален. ?? за мене е чест, когато се сблъсквам с такъв. Аз обичам да имам силни врагове, въпреки, че тука не сме врагове, а сме конкуренти.
Росен Петров: Е, ние и реклами правим заедно.
Слави Трифонов: Как

Росен Петров
то и да е. Но аз обичам да играят “Барселона” и “Реал” (Мадрид). Не ми харесва да играе “Барселона” и “Чепинци” (Велинград), нали? Да не обиждам Велинград, той е прекрасен град. ?? т.н. просто “В??П Брадър” и “Биг Брадър” правят добро предаване. ??мат добър професионален екип и да се сблъска?? с тях и да прави?? хубаво ??оу, независимо, че те малко могат да поведат или ти малко може?? да поведе??… В крайна сметка това е удоволствие от битката. Те заслужават уважение, но моя екип заслужава много по-голямо уважение. Защото си е мой, защото е част от мен! ?? тука се сещам да кажа за “Сървайвър”, защото някой ми каза, мисля, че ти, че всъщност ние сме… Съобщението на бТВ е, че ние сме ангажирани много с “Мюзик айдъл” и затова няма да правим “Сървайвър”. БТВ са на??и партньори. По-точно ние сме техни партньори в някои неща, които те правят. Те са закупили формата “Сървайвър”. Предложиха ни да го направим ние, предния път, и ние се справихме. Моят екип заслужава уважение. Разбира се в моя екип бяха включени хора от бТВ. Той бе??е общ екип. Аз не искам да ги разделям. Но независимо, бТВ… Тука, на кого да изказвам благодарности и т.н. Но екипът се справи много добре в тая конфигурация. Ние победихме “Биг Брадър”, както казах – добър екип. Направихме 7 пункта над тях във всяко едно ??оу. Някои твърди, че било географско. Каквото ще. Важен е рейтингът. А на финала направихме…
Росен Петров: 44.
Слави Трифонов: 44 пункта за “Сървайвър”. Никой няма основание да каже, че това нещо е било неуспе??но. Напротив. То бе??е много успе??но и заслугата, основната е на моите хора. ??скам да кажа – тебе, То??ко Йорданов, Ася и целия екип, включително оператори от бТВ, един куп, нали. Да спомена и Венко и Шаки, и други хора, които наистина си вър??еха добре работата. Сега има следващ “Сървайвър”, следващ сезон. Но той ще се прави от бТВ и вероятно от друг екип, не защото моя екип е ангажиран с “Мюзик айдъл”. Моят екип е в състояние да произведе “Сървайвър” и да го направи по-добър, отколкото бе??е преди??ния. Моят екип има концепция и заедно с екип на бТВ и част от тях може да произведе този “Сървайвър”, още по-добър от преди??ния. Защото имаме опит, защото имаме всички необходими предпоставки. Но бТВ е този, който… е тази структура, която е купила формата и предлага с кого да го направи. Ако ти си ре??ил да боядиса?? у вас кухнята, ти ще ре??и?? кой да ти я боядиса. Може да ти я боядиса фирма “Х”, фирма “Y”. бТВ в случая е ре??ила да направи тоя формат сама или с някой друг, но това не е, защото аз съм ангажиран. В случая, в момента аз съм ангажиран, но екипът ми е добър. ??скам…
Росен Петров: Защо…
Слави Трифонов: …да направя това уточнение, защото моите хора… Нали знае??? ??ма една известна демотивираност, по повод на това, което излиза в публичното пространство. Моят екип се справя добре и аз мога да изкажа само адмирации и уважение към моите хора. Защото те са професионалисти. Никой не се противопостави на това, което му казах. ??зпратих ви на 11 хил. км. оттук. Видях ??вайло Вълчев да гази в джунглата и да носи касети и да се вълнува живо. Видях ??во Сиромахов, и Драго, и То??ко, и тебе – хора, които си свър??иха добре работата. Парите са си пари. Не сме получили много пари за “Сървайвър”. Няма значение. Нали, колкото съм се разбрал, какъвто ми е договора, толкова. Това е бизнес. Но хората ми заслужават уважение. Тъй като аудиторията им го е показала с рейтинга. Друг не го е показал. Аз съм този, който го показва. Вие заслужавате…
Росен Петров: Рейтингът винаги ли значи уважение?
Слави Трифонов: Не. Рейтингът означава интерес. Зрителят е този, който гледа. Като не му хареса нещо, той може да гледа как изстискват пъпката на Азис и в това няма уважение, а просто има сеир.
Росен Петров: Ама ти харесва?? Азис.
Слави Трифонов: Гледай сега. Нещата са много интересни. Аз не харесвам…
Росен Петров: Говорили сме си. Знам, че има?? добро мнение.
Слави Трифонов: ??ска?? да ти отговоря или иска?? да ми задава?? въпроси? Азис се държи професионално. Когато е до??ъл и е участвал в на??ето ??оу, Азис никога не е имал претенции, никога не се е правел на велик, на звезда. Той идва като нормален човек, сяда поглежда ме в очите и пита: “Какво трябва да направя?” ?? аз му казвам: “Трябва да прави?? това.” Той казва: “Правя го, става.” Никога не е мрънкал, никога не се е оплаквал. Е, това не заслужава ли уважение? Азис може да е всякакъв, но той е професионалист. Може да смята, че ражда, че… Това не ми харесва. Даже ми е отвратително. Катето Евро стиска пъпка на гъза на Азис. Това ми е… Знае?? ли как се чувствам? Но Азис е професионалист. Това няма нищо общо с всичко останало. ??ли може би има общо с неговото съзнание. Но Азис като дойде и като тръгне да прави нещо, се държи професионално. Това, човек като мене може да го уважава. Това му качество. По-ясно от това не мога да се изразя.
Росен Петров: Егото. Защо все го бута?? в телевизията?
Слави Трифонов: Кое его?
Росен Петров: Ами, има?? его. Явно голямо.
Слави Трифонов: ??ма списание “Его”. На първа страница е Краси Гергов. Виждал ли си го?
Росен Петров: Вчера видях Мартин Захариев.
Слави Трифонов: Списание “Его”.
Росен Петров: ??ма много интересни теми.
Слави Трифонов: На първа страница Краси Гергов застанал. Човекът, който е от 50-те най-влиятелни мъже. Е`ги там са хората с егото, брат ми.
Росен Петров: Ти не иска?? ли да си влиятелен?
Слави Трифонов: Къде, кой? Ама, какво значи – иска?? или не иска?? да си влиятелен? Това е като иска?? ли, … не знам – да си гей.
Росен Петров: Ето един такъв въпрос ще ти задам.
Слави Трифонов: Да си влиятелен. Ти прави?? нещо и го прави??, не защото иска?? да си влиятелен. Ти прави?? нещо, защото смята??, че то така трябва да изглежда и от следствие на това, ако има?? влияние – има??. Ако не – такъв е живота.
Росен Петров: ??мам такъв въпрос. Кой е по-глупав или по-умен? Да не предпоставям отговора. Волен Сидеров, който от една странна телевизийка – Скат, вкара хора в парламента, ще вкара евродепутати, кандидатира се за президент. ?? ето ти, за който всички са го предричали, обещавали. Шоу, “Мюзик айдъл”, телевизионни борби. Кой по-гледан, кой по-негледан. – Какъв виц ще разкажа? Защо ми е объркан сценария, защо не ми е объркан? Тая песен става ли, оная? – Докато, ето той се занимава – увеличаване на пенсиите, намаляване на доходите, Майка-България, национални предатели…
Слави Трифонов: Волен Сидеров е малоумник, бе!
Росен Петров: Защо да е малоумник?
Слави Трифонов: Защото той е човек, който има…
Росен Петров: В смисъл, и аз не го харесвам, но ето едно мижаво… Какъв е скока? Как си представя?? скока? За тебе скока?
Слави Трифонов: Волен Сидеров…
Росен Петров: ?? развитието.
Слави Трифонов: …може ли… Аз случайно хванах някакъв митинг на “Атака” по телевизията преди време. Ботев, Левски и по средата плакат на Волен Сидеров. Това е един човек, който не е добре психически. Той е… Аз го познавам от толкова години, и да го коментирам! Това е човек, който се е качил на гребена на една вълна, повярвал си е жестоко. Но той е сбъркан. Просто е сбъркан, както на мен в момента някъде нещо по нервите ми се е сбъркало, така при него системата някъде е дала “на късо”. Защо трябва да ме сравнява?? с един човек, който е… Първо е, не е много нормален и второ – той е човек, който би допринесъл много ло??о за етническия мир тука в България. ?? той го прави, не защото ще допринесе нещо добро за тая държавица, а той го прави, защото иска да гали, да гъделичка и да бута своето собствено его. Ето ти един човек с извратено его. Аз не съм такъв. Аз съм реален, практичен и искам да живея достойно. Това, което прави Волен Сидеров е недостойно, унизително. Не може на магистрала “Тракия” всички да се правим на луди. Да пребие?? някакъв студент, обикновен, с баща му, да стреля?? по него. После да се прави??, че него все едно го няма. Да идват да ти дават призовка, пък ти да бяга??. Ти си страхливец, аз не съм. Ако съм направил някаква глупост, ще изляза и ще си понеса последствията. Как да ме сравнява?? с тоя? Тоя човек не само, че има его – той е страхливец, който се опитва непрекъснато да се крие зад някакви паравани.
Росен Петров: Аз не те сравнявам. Просто хората си го говорят: “Ей, ако Слави бе??е направил това като Волен, ще??е да е 20 пъти по толкова.” 20 пъти по-успе??но, 20 пъти по – … Как може? Не му ли се иска да…
Слави Трифонов: Не. ??скам в това, което правя в момента и с хората, с които работя, съзирам достойнство, съзирам достойнство, съзирам себеуважение в мен, съзирам и възможности, които ми дават телевизията да бъда това, което съм. Ако трябва да вляза в политиката, трябва да бъда нещо, което не съм. ?? аз няма да сменя компанията на Калинка, която ми е изпратила тази картичка с компанията на Екатерина Михайлова. Никога. Няма да сменя твоята компания, компанията на Хари, на “Ку-ку Бенд”, на тия хора, с които се чувствам най-жив, от когато съм бил въобще, с компанията на едни галфони, които единствената им цел е да отидат там да се наядат и да откраднат, колкото може повече от тия еврофондове. В парламента има много малко достойни хора, много малко. Може би, не повече от 10 % от тях са достойни. А в моя екип не е така. В моя екип повечето от хората, да не кажа всички, са достойни хора. Няма да сменя компанията на достойните с недостойните. От това кой, какво ще загуби? Българинът в момента живее в пазарна икономика. Българинът спокойно сам може да определя кого иска да е в парламента, от тези, които са се кандидатирали. Самият той може да бъде в парламента, ако пожелае. Даже чувам, че един архонт сега ще влиза като евродепутат. Нали, което – само си представи, какъв интересен път има Слави Бинев, че го познавам и него от много време. От заведенията, през “Дескрим”, през всичко там, което се случи. След това архонт, а сега евродепутат и то от “Атака”! ?? ако на всичко отгоре му помага един човек, който аз безумно съм обичал, толкова дълго време и той е бил до мен. Знае?? много добре – Любо Дилов-син, който е близък приятел на Слави Бинев и ако той му помага, и ако участва в “Атака”, това ще бъде доста разстройващо за мен. ??мам предвид – хич не ми харесва. Какво от това, че не ми харесва? Ще видим.
Росен Петров: А как дели?? достойно от недостойно?
Слави Трифонов: Достойно се държа Яница, лека и пръст. Тя се държа достойно. Не плака и не обвини никого. Вървя до края достойно, с гордо вдигната глава и приключи земния си път с достойнство. Това е достоен човек. Той заслужава уважение. Тя се държа достойно. Достойно е, когато не мрънка??, не хленчи??, не лъже??… Толкова ли е сложно? Не го ли разбира???
Росен Петров: Такъв казус. Например, когато правихме “Свобода за българските медици в Либия” – единствените хора, които се отзоваха бяха…
Слави Трифонов: А, това нека го кажа аз, не ти.
Росен Петров: Васил Божков.
Слави Трифонов: ?? Жоро ??лиев. Не, нека го кажа. Тогава, когато ние излязохме с фланелките… Това е при първата присъда. Къде бе??е кампанията “Не сте сами”, бе? Къде бе??е? Пък то бе??е ясно, че тогава не трябва??е да сте сами. Първата смъртна присъда – ние направихме едни фланелки, ходихме при всеки един.
Росен Петров: На 6 май бе??е.
Слави Трифонов: На 6-ти. При всеки един, при всички. Включително вътре в бТВ. Да не ми се сърдят “Новините”. Много уважавам, много харесвам някои от “Новините” – Миролюба Бенатова ми е много близка и аз много я харесвам и е много голям пич. ?? още други колеги от “Новините”, които си вър??ат добре работата. Ама тогава, защо трябва??е да ги осъдят втори път, за да има кампания “Не сте сами”. ?? тя е заедно с в-к “Стандарт”, който когато аз и ти правихме молебени, поповете на “Александър Невски” не ни дадоха ток. Не само не ни дадоха поп да направим молебен за спасение на медиците и на либийските деца, ами не ни дадоха ток. А в-к “Стандарт” излъчваха едни съобщения на либийци и българи, които работеха в Либия, които казваха: “Моля ви се, недейте да тръбите, защото ще ни вземат бизнеса.” Така ли бе??е?
Росен Петров: Човек може да си смени позицията.
Слави Трифонов: Човек може да си смени позицията, ама… Е, пък аз пък не обичам така! Какво значи да си смени?? позицията? Да врътне?? гъза?!
Росен Петров: Сега е…
Слави Трифонов: Сега е по-различно. Какво се хили??? Не съм ли прав? ?? тогава, когато седи?? и мълчи??, кой бе??е най… Тогава, как бе, как… Васил Божков накара ??ахматистите да си сложат фланелките и Жоро ??лиев…
Росен Петров: Той не ги накара, защото ние се отказахме, за не би да им навредим. Точно на Световно първенство…
Слави Трифонов: Жоро ??лиев накара да си сложат фланелки “Локомотив” (Пловдив). А всички останали се направиха, че все едно ги карам да обличат някакви мръсни дрехи. Не че съм против кампанията “Не сте сами”…
Росен Петров: ?? ние сме част от нея.
Слави Трифонов: Ние сме част от кампанията. Няма ло??о. Разбира се, че /…/ докога ще се носят тия… А и какво от това? Те самите медици, аз говорих с тях и с… Това е закъсняло. Да. Показва една обща съпричастност и е по-добре хората да се организират и да бъдат обединени, но това е закъсняло. Малко е “След дъжд, качулка.” Тука няма държавата… Хората, колкото и да се обединяват… Просто е хубаво за самите хора в България, но за медиците това няма никакво значение. Те са доста зле, вече.
Росен Петров: Повече врагове, повече чест!
Слави Трифонов: Това го е казал Ромел, нали?
Росен Петров: Да.
Слави Трифонов: Ромел на Хитлер.
Росен Петров: А преди това Кайзер на Хинденбург. Чакай, че навлязох в полето на “Атака”.
Слави Трифонов: Не, Ромел на Хитлер, когато казва, че воюваме на няколко фронта.
Росен Петров: Като го пращал в Африка.
Слави Трифонов: Да. Той му казал – повече врагове, повече чест. Така е, но да обсъждаме тези.
Росен Петров: Повече битки, повече чест? Повече проблеми, повече чест? Повече конкуренция, повече чест?
Слави Трифонов: Така е, да. Всъщност зависи какво иска?? от живота. В случая, тази битка в момента където я водя и ми предстои, не знам каква чест има в нея. Но пак е лично, нещо което може?? да се тества?? сам. Да седи?? сам срещу себе си и да си казва?? – трябва да се държа мъжки. ??наче е по-тъпо.
Росен Петров: Ако трябва да пуснем песен, коя би пуснал?
Слави Трифонов: Гледай сега, ти почва?? като Гьобелс, нали, и песни да пуска??. За какво ти е песен? Каква песен? За кого песен, не съм умрял?!
Росен Петров: Че то песни само за умрели ли се пускат?
Слави Трифонов: Ти така води?? интервюто и такива въпроси ми задава??, каква песен, за какво ти е песен?
Росен Петров: Коя песен ти харесва?
Слави Трифонов: За какво ми харесва, на кого песен? Харесва ми песента – “Банана” „Бананарама”, нали, която едни четири момичета пеят и си мърдат задниците.
Росен Петров: От твоите песни? Няма?? за банана чак.
Слави Трифонов: Моите песни. Харесва ми песента – “Малайка, накупенде Малайка…”. Моите песни, моите песни всичките са изпети от човек, който никога не е мислил, че може да пее, но ги пее с … Да не използвам такива тривиални думи, просто му е кеф. Защо трябва да пуска?? песен, колко време говори?? с мене вече?
Росен Петров: Нямам идея.
Слави Трифонов: Няма?? идея. Няма да монтира??! Ще го пусне?? едно към едно. Няма да прави?? монтаж! Може да пуска?? само реклами, нали довечера. 53 минути ли е? 53 минути.
Росен Петров: Това е идеално.
Слави Трифонов: Ще го пусне?? едно към едно. Нали съм ти началник. Няма да го монтира??! Да не ми спести?? разни думи които съм казал, като гъз, путка и т.н.
Росен Петров: Може да пускам пегели.
Слави Трифонов: Може да пуска?? пегели, щото.
Росен Петров: На момента – пи, пи, пи, пи…
Слави Трифонов: Да.
Росен Петров: Ами кажете нещо за финал.
Слави Трифонов: За финал.
Росен Петров: Да.
Слави Трифонов: Опичайте си акъла! Вие сте професионалисти и трябва да си вър??ите добре работата. Каквото има да става с мен ще става. Такъв е животът. Ако всичко е наред, всичко ще продължи и ще се правим. Ако не е наред, пак ще продължим но по някакъв друг начин.
Росен Петров: Как бе??е това за играта? За китайците.
Слави Трифонов: Ма-джонг. Първият казал – ще се моля, вторият – ще се кача горе да ??ибам гаджета и да пия оризова ракия, третият казал – аз ще продължа играта. Така че, вие сте професионалисти и към това ви подтиквам толкова години вече. Вие сте професионалисти, добър екип. Щастлив съм, че работя с вас. Наистина го казвам, така че вие ще си вър??ите ва??ата работа. Ти се справя?? прилично с ??оуто. Може още да се отпусне??. Смехът ти е малко писклив, трябва да се опита?? да го контролира??. ?? като си нервен, обикновено си пипа?? носа. Освен това ходи?? лява ръка – ляв крак и дясна ръка – десен крак. Значи, да ходи?? по-малко, ако е възможно. Не е необходимо да се разхожда?? и да демонстрира??, че си някаква форма на Пинокио. Бъди по-спокоен, като си спокоен всичко е наред. ??зчаквай, изслу??вай гостите. ??зслу??вай ги и тогава се намесвай. Гледай, ако прави?? хумор, той да е за сметка на теб. Себеиронията винаги хваща деки?? повече. Георги е добър професионалист и трябва да внимава?? много с него, защото той е навикнал към моя начин на мислене. Ще се справи?? с Георги. Не е проблем. Разчитай на Краси много. Краси Радков е добър. Виктор Калев е много емоционален, изключителен е. По-емоционален и малко по-специфичен като актьор. Когато се почувства несигурен, бяга в цинизми веднага. Почва с баданарката, благунчо, всички останали неща. Трябва да му опонира?? доколкото е възможно. Сценаристите – ти си ги знае??, защото ти си ги ръководи??.. Ку-ку бенд, Евгени Димитров, перфектни професионалисти. Организация – Ася и Дияна. Какво друго да ти кажа, справят се добре. По отно??ение на “Мюзик айдъл” – снощи говорих дълго с Евгени, измислихме следващите задачи, подредили сме ги по кръгове. Много интересни задачи измислихме за оттук нататък. Ето мен ме няма и Румен Нехризов отпадна. Аз се опитах няколко пъти, но в крайна сметка явно съм му помагал, след като отпадна след мен. Момчето е много добро. Направи хубаво интервю с него в понеделник! ?? друго – опичайте си акъла! Вие сте професионалисти. Пък аз, каквото има да става, ще стане.
Росен Петров: Каквото сабя покаже.
Слави Трифонов: Такъв е животът….

(край на видеото с интервюто)

Росен Петров от студиото: Мисля, че мога да допълня каквото и да е. Познавам Слави от 15 години и всъщност не познавам човек с по-силна воля и хъс. Той може да пребори всеки и всичко. Всички в на??ия екип го чакаме. Това бе??е всичко от нас. Ще се видим в понеделник. ??грата продължава.

This entry was posted in in English, interesting people. Bookmark the permalink.

2 Responses to Slavi Trifonov, one of best Bulgarian TV showman, makes his case known

 1. viara says:

  I wish Slavi a quick recovery and lots of smiles on that tough face
  Byrzo vyzstanovqvane i poveche povodi za usmivki, Slavi!

 2. eli gur mr. says:

  Hi you there.. my name is Eli, i am from Tel Aviv, Israel.
  I think that Slavi is a best singer. i like his music very much.

  all the best,

  Eli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.