Европа може да научи много от България за високоскоростния ??нтернет

На 28 септември 2009 г. стартира първото национално проучване в България със специален фокус върху проникването на високоскоростен ??нтернет в страната и влиянието му върху местната икономика.*

Проучването се провежда във всички региони на страната и е по поръчка на Европейския съвет за оптична връзка до дома (FTTH Council Europe). ??зследването се организира от Yankee Group със съдействието на ??нтернет общество – България и е част от по-голямо изследване на социално-икономическите ползи от високоскоростния (оптичен) ??нтернет в България. Целта на проучването е да изследва по какъв начин наличието на високоскоростен (оптичен) ??нтернет в България подпомага икономическото развитие и допринася за подобряването на различни социално-икономически метрики в страната.

Проучването се нуждае от голям брой отговори, за да може да се придобие добра представа за използването на високоскоростен ??нтернет в България.
Ето защо приканваме всеки ??нтернет потребител да се включи в проучването чрез попълване на анкетата, която се намира на този адрес: http://survey.isoc.bg/

Чрез ва??ите отговори в анкетата ще допринесете за това България да бъде поставена на европейската карта като водеща държава и пример за Европа по достъп до високоскоростен ??нтернет.
Резултатите от проучването могат да спомогнат за привличане на вниманието в Европа относно сега??ната ситуация на пазара по отно??ение на проникването на високоскоростен интернет в България, което до момента е силно подценявано в повечето международни доклади.

„Можем и смятаме да научим много от това как българите използват достъпа си до високоскоростен ??нтернет“, коментира Беноа Фелтън от Yankee Group, САЩ. „??нтересуваме се най-вече да научим как този достъп влияе на ежедневието на обикновените хора в България, на общуването им с роднини, които се намират в далечни краища и на им трудовата ситуация. Това включва възможността да се работи от дома и потенциала да се работи в или стратира ??Т и интернет бизнес.”

Екипът на проучването, от името на Европейския съвет за оптична връзка до дома и Yankee Group.

??нтернет общество – България

За връзка с нас: тел. (02) 401 8009; email: office@isoc.bg

______
* – от блога на “??нтернет общество – България”

This entry was posted in European Union, Information Society, IT in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

2 Responses to Европа може да научи много от България за високоскоростния ??нтернет

  1. Pingback: Политика в България » България » Европа може да научи много от България за високоскоростния ??нтернет

  2. Геле says:

    Шегуват ли се ?
    Видео-чат, точиме уарез, като пи??ем софтуер го правим няколко пъти по-бързо, защото страниците зареждат бързо и пр. – това, което е нормално да прави човек, който има интернет.
    За икономическото развитие не се наемам да пи??а – българина не плаща за софтуер, а доколкото съм запознат, в бг работодателя иска всички да са му под око. ??наче не им вярва, че работят през това време за него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.