Мрачни мисли

Обхванали са ме едни мрачни мисли – и не просто заради изборите в България, а само заради тях.

Вижте сами:

Кампаниите – “анти”.

Каруцарският език… не, да ме прощават каруцарите, но защо да ги обиждам – дори те не са в състояние да измислят това, което прехвърча по медиите.

Политиката – никаква.

Какви ще са действията в защита на изтормозените българи от следващото правителство – не е ясно.

Колко ще ни струва излизането от кризата – никой не казва.

Сред кандидатите за депутати – цял рояк агенти на Държавна сигурност. Никой от тях не е направил нищо ло??о, разбира се, когато е бил агент. Да се чуди човек – след като няма нищо ло??о, тогава защо бе??е целият ??ум около досиетата?

Насаждат се анти-турски, анти-цигански, анти-гей настроения, които намират добра почва сред хората, на които им е по-лесно да обвиняват някой друг, отколкото да се хванат за сериозна работа.

?? като им слу??ам рекламите – всички могат, знаят, ще направят каквото трябва.

Може би си струва да прочетат малко книги, преди да говорят. Защото изречения като тези са направо стряскащи – при това не заради казаното, а заради това кой го казва:

    В съдебната система кадрува приятелски кръг, съставен от членове на ВСС и други високопоставени и не чак толкова високопоставени юристи, които от години си плетат пъзела, заяви председателят на Върховния административен съд (ВАС) Константин Пенчев

Бих попитал колегата Пенчев – защо казва “А”, но не смее да каже “Б”, “В” и т.н., за да знаем всички кои са тези юристи и от колко години “си плетат пъзела”. Впрочем, самият той също бе избран от ВСС.

??ли това наблюдение на френския “Монд”

    Кметът на София, фаворит на парламентарните избори на 5 юли и евентуален министър-председател на България, може да говори с часове за коженото кълбо. Също така той обожава кучетата. “България няма??е своя порода. Преди две години обаче бяха признати българските овчарски кучета. Това е голямата ми гордост.” Заговори ли се по други теми Борисов не прикрива лекото си отегчение.

Защо ми напомня за Симеон, който също се отегчава??е?

Ето, затова са ме налегнали мрачни мисли.

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.