За българските работи

Българските медии откриха за пореден път заговор срещу… българите и България! Този път под ужасяващото заглавие “Журито ощети на??енката на Мис САЩ 2009“.

Само вижте как започва този материал:

    22-годи??ната българка с родопски корен Лора Чуканова, която от 1990 г. живее в американския щат Юта, спечели четвърто място в конкурса “Мис САЩ 2009”! Нещо повече, наблюдатели на световното събитие заявиха в радио- и телевизионни интервюта и пред най-големите информационни агенции смятат, че на??енката е ощетена от журито, тъй като е имала абсолютно всички качества да се окичи с короната.

Както и през 1994 г. на световното първенство по футбол ние сме “ощетени”, жертва на световен заговор, на съдиите, на журито и т.н. Тогава виновен бе??е съдията, който бил французин и така ни върнал за отстраняването на Франция от финалите (само си помислете каква конспирация и какъв заговор, а?).

Вместо да се радваме на това, че момиче от Кърджали е успяло в живота, ние съжаляваме за някакви имагинерни пропуснати възможности… ?? сега ще има дни наред да четем (е, след тази статия вече едва ли това ще е нужно:) вопли и стонове, а Лора Чуканов(а) ще си остане за медиите ни завинаги “четвъртата в света” – така, както останаха футболистите, независимо, че от 1994 г. до сега има??е три световни първенства, а България не успя да повтори успеха си.
Прочее, в САЩ, разбира се, никой няма да я нарича “четвъртата в света”.

_____
* Подчертавам, че е от Кърджали. Впрочем, за майка й пи??е, че е от Украйна, но не пи??е откъде по-точно е. Би било добре някой да го изясни; защо – ще пи??а по-късно, живот и здраве.

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.