България – Британия 1:2

По време на срещата Г-20 в Лондон умира човек.
Полицията се опитва да прикрие случая, като първоначално твърди, че не са го докосвали, впоследствие – че човекът е умрял не от бой, а от сърдечен удар. Накрая се прави нова аутопсия, която излиза със заключение, че смъртта е настъпила вследствие вътре??ен кръвоизлив.

Слагам в заглавието гол, вкаран от България на британците в светлината на преди??ните ми публикации, сравняващи разни аспекти на живота у нас с тези на острова. Не съм много убеден, че това е гол, а не автогол, но важното е друго: полицията навсякъде е “невинна”, дори и когато се докаже противното.
Все пак у нас се подадоха оставки и се стигна до присъди, независимо от опитите да се укрият фактите, както и от инерцията на прокуратурата първоначално да оневини полицаите. Друг е въпросът, че според самите полицаи присъдите били “политически”. Вероятно ако бяха оправдани, същото щяха да твърдят близките на убития.

Нейсе, важното е да се знае, че не всичко е наред и при британците. От което, разбира се, на нас не би трябвало да ни стане по-леко!

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

One Response to България – Британия 1:2

  1. mapto says:

    За Чората ги назначиха обратно, но убитите в началото на януари се заоправдаваха и дори не повдигнаха дело. Да видим как ще протече подобната ситуация на Острова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.