Какво означава встъпването на Обама в длъжност за мен?

(на снимката вляво – надпис “Добре до??ли, г-н Президент! Благодарим Ви, г-н Президент”. Джордж Бу?? е с най-ниския рейтинг в историята на САЩ, но въпреки това хората са възпитани)

web-pre-inauguration-day-walk-in-dc-2Нова надежда.

В думите на стотиците хора, с които говорих във Ва??ингтон вчера и днес, в израженията на лицата на хилядите (от т.нар. сребърна зона пред Капитолия, в която бях), “хванати” на снимките, които съм публикувал във Flickr, в отзивите на стотиците хиляди присъствали на полагането на клетва от страна на Барак Хюсеин Обама, в мислите на стотици милиони американци и още много, много хора по целия свят… се усеща появата на нова надежда.
Надежда, че утре планетата ще бъде в по-добро състояние от днес, хората ще са по-спокойни, небето – с по-малко облаци.

Колко хора ще му повярват?
Не знам, но дано са достатъчни, за да направят промяната, към която се стремим от много отдавна.
Светът изглежда е готов. Америка е със сигурност готова – затова си избраха и Обама за президент, а не републиканец.
България? Като гледам изявите на главния кандидат за премиер – какво мислите вие?

Във Ва??ингтон е оживено, цари едно приповдигнато настроение, парадът още не е свър??ил, макар че Обама вече е в Белия дом и започва със сериозната работа още от днес – с назначенията на кабинета си, със съвещанията и с конкретните действия, които ще виждаме от утре насетне.

Успех, Обама.
Всички имаме нужда от добрия късмет и успех – без значение на раса, пол, възраст, образование, вероизповедание, сексуална ориентация; леви и десни, центристи и аполитични…

За мен Президентът Обама е призван да се пребори с трудностите, да намери мир с враговете, да сдобри противниците, да преустанови “каубойската” политика, да говори повече с Европа, с Азия и Южна Америка. Да продължи добрите дела на Бу?? в Африка, да потърси и да допусне нови възможности за преодоляване на бедността, енергийната зависимост на цялата планета от нефта, да намали ядреното въоръжение и т.н., и т.н.
Ако мога, бих му помогнал. ?? знам, че всичките ми приятели биха сторили същото, и не само защото знаят, че ако на съседа / приятеля / съюзника му е добре, ще им е добре и на тях (обратното на това, което Вуте си мисли), а защото хората в основата си са добри и стават, а не се раждат ло??и.

Дано това да е началото на нещо хубаво за всички!
_____
P.S. Понеже снимките са много и са с големи размери, ще ми отнеме още няколко часа, за да кача всички, които ще избера от няколкостотинте направени вчера и днес. Следете flickr редовно и го актуализирайте (refresh/reload) от време на време.

This entry was posted in politics, USА, на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.