Някой може ли да каже какво му става на Бойко Борисов?

Гледам го днес по бТВ и не мога да се начудя къде е спокойният, приветлив, гледащ леко надменно политик?
Вместо това виждаме един нервен, често правещ много и досадни гре??ки, обидчив и раздразнен чичка:

…[по времето 1985-1989 г.] няма нито едно събитие, нито един факт, нещо, с което аз да се срамувам, че съм направил. Точно обратното, спазвахме реда в Република България и го налагахме като такъв. Така че тези спекулации трябва да престанат и в същото време да се знае много добре, че тогава??ното ръководство на БКП, включително и по времето на Стани??ев, правеха Възродителния процес, а сега са коалиционни партньори.

Бойко Борисов не се срамува от “възродителния процес”? От този срамен за България акт? Даже казва по-късно, че се “гордее” с участието си? Твърди, че сме били Република България, нищо, че бяхме Народна република България. Твърди, че Стани??ев е бил в ръководството на БКП, когато е бил студент?!

?? още:

Водещ: А какво ви е мнението за Възродителния процес като политик, държавник и гражданин на тази държава?
Бойко Борисов: Тотално сбъркано като почти всичко, което е правила държавата тогава. Трябва??е много последователно, както в САЩ , първото име на новородените да бъде българско, дава се един списък, както е там, фамилиите съответно да са на бащите и дедите.
Водещ: Какво значи „българско име”? ??ма много деца, които са кръстени, примерно, ??заура, Рената и т.н. Какво значи именник с български имена? Как да го направят… Как си го представяте…
Бойко Борисов: Все пак и в това може да има някакъв контрол. Толкоз. Не може да се…
Водещ: САЩ са мултиетническа, мултинационална държава от много голям мащаб.
Бойко Борисов: Да, ние също.

Дали някой ще му напомни, че великият боксьор Касиус Клей се прекръсти на Мохамед Али? ??ли че в САЩ няма именници с “американски” имена и всеки може да кръсти детето си или себе си както иска? Да не давам други примери…

?? още:

Бойко Борисов: Един път завинаги трябва да се знае, че в България има български граждани, в Турция са турски, в Сърбия са сръбски. Заради това има граници и има държави. Който както иска и се чувства като такъв, ако е българин, е така, ако е турчин, да си отиде в Турция. Аз не знам какво значи това и да прекъснем тази тема. В България има български граждани и на базата на това се гради всяка една кауза.

Дали е чувал Бойко Борисов за това, че сме членове на ЕС, където всеки може да ходи където иска, а Турция може още да не е член на ЕС, но ще стане, а пък и сега има достатъчно турци, които работят в Германия, Франция, Англия, къде ли не? ?? никой не ги гони така, както ги гони той?

?? накрая за капак:

Водещ: Значи, последно да изясним. Не целите според вас, а методите на възродителният процес са порочни и заслужават критика.
Бойко Борисов: Разбира се.

???? Целите на “възродителния процес” били непорочни и не заслужавали критика????

Не искам да цитирам по-нататък, сигурно ще четем още на блога за Бойко, но не мога да разбера – какво му е станало на Бойко Борисов, че дрънка такива неща? ?? дали в “Ню Йорк Таймс” и “??нтерне??ънъл Хералд Трибюн” знаят какъв човек цитират като “борец срещу корупцията”?

This entry was posted in politics, на български, общество and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Някой може ли да каже какво му става на Бойко Борисов?

  1. Какво му става ли?
    Струва ми се, че не нещо му е станало на г-н Борисов, а тъкмо обратното — съвсем от себе си говори…

    Доколко обаче тези думи звучат адекватно от човек спряган за „най-влиятелния политик в България“ е друг въпрос, който няма да коментирам.
    Смятам, че собствените му думи са достатъчно красноречиви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.