Обама има ??ансове да загуби изборите

Видях в блога на Григор материал, в който той твърди, че Обама вече бил едва ли не избран за президент на САЩ.

Следя отблизо надпреварата за Белия дом, поддържам активно Барак Обама, но виждам, че той има ??ансове да загуби изборите.
Нарочно го пи??а по този начин, за да стане ясно, че не Маккейн ще ги спечели, а Обама ще ги загуби.

За съжаление, хората тук се доверяват повече на човек, с който могат да идат да пият бира, а Обама не е такъв човек. Маккейн говори просто, използва кли??ета, обаче тези кли??ета са толкова заклинателни, колкото обещанието на Симеон да ни “оправи” за 800 дни. Обама – напротив – изглежда като излязъл от списание за мода, стил и правоговор. Той не “поема” обичайните нападки, а просто ги отхвърля като немислими. Но точно това може да го постави в положението на Ал Гор или Джон Кери.

Някои от кли??етата на Маккейн:
Обама предлага социализъм (представете си го другояче: все едно някой да предлага американски империализъм в ??ран или в СССР).
??ска да ви вземе парите и да ги даде на тези, които ги мързи да работят.
Демократите само харчат пари (никога няма да се спомене, че по времето на Бил Клинтън има??е балансиран бюджет, ако не и изли??ък дори).
Не искат да сондираме за нефт, за да станем независими от ло??ите, дето ни вдигат цените на бензина (няма дума за това, че в САЩ има съвсем малки запаси от нефт, нито пък, че е по-добре да се произвеждат по-икономични коли и др.п. ре??ения, които биха могли да направят страната енергийно независима или поне по-малко зависима).

Преди да се засмеете, не забравяйте, че този народ си избра Бу?? през 2004 г., независимо от провала на войната в ??рак. Хората не винаги са рационални при избора си на кандидат за президент – ние в България сме го доказали през 2001 г., когато вместо Костов избрахме Симеон.

Впрочем, Джо Байдън не помага на Обама със своите непремерени изказвания. Да се чуди?? и мае?? – как е възможно да допуска такива сериозни гафове?

?? накрая, разбира се, да не забравяме Сара Палин, тази нова републиканска звезда. Подиграват й се, смеят й се, но никой не знае колко хора ще гласуват за Маккейн с идеята, че може би именно Сара “Баракудата” ще стане първата жена-президент на САЩ.

This entry was posted in USА, на български and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Обама има ??ансове да загуби изборите

  1. Pingback: 111bits » Blog Archive » Демократи срещу републиканци - надежда срещу отчаяние

  2. Слава Богу, този път американците гласуваха по-добре от преди??ния!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.