Виц за министъра

Един министър обикалял с делегация по България да види как живеят хората. В Университета попитал:
– Как е, имате ли оплаквания?
Ректорът отвърнал:
– Порционът за студентите е много нисък – по 80 стотинки на ден. В общежитията студентите са по двама в стая.
Министърът се обърнал към заместничката си и казал:
– Пи??и, да се вдигне порционът от 80 стотинки на 1,50 лв. на ден. В общежитията да се разре??и студентите да живеят поне по двойки.
Оти??ли и до Народния театър. Директорът се оплакал, че са им ниски заплатите, че парите не стигат, порционът за артистите бил по 80 ст./ден. Министърът разпоредли да им се дигнат от 80 ст. на 2 лева.
Ходили насам-натам, пък стигнали и до Централния затвор. Шефът се оплакал:
– Много са ни ниски порционите – на затворник се падат по 80 ст. на ден, а в килийте спят по трима ду??и на две легла.
Министърът помислил, помислил, пък се разпоредил:
– Да се вдигне порционът от 80 стотинки на 15 лева на ден. До една година – година и половина, да се построят достатъчно килии, за да може на всеки затворник да се пада по една самостоятелна килия. Да се инсталират нови тоалетни, мивки, климатична инсталация и плазмен телевизор. Да се пусне безплатен и безжичен ??нтернет на затворниците, да им се осигурият компютри със законен софтуер и обучение за работа с ??нтернет.
Директорът почнал да благодари, а делегацията си тръгнала. Зам.-министърката се окопитила и деликатно попитала министъра:
– Г-н министър, разбирам грижата за затворници, студенти… Но защо на студентите вдигнахте порциона от 80 стотинки на 2 лева, а на затворниците – на 15 лева? ?? тези екстри в килиите??!??
А министърът я погледнал невинно, нежно, и деликатно попитал:
– Ти да не си ре??ила да става?? студентка или актриса?

This entry was posted in jokes, на български. Bookmark the permalink.

3 Responses to Виц за министъра

 1. L.Angelov says:

  Старите вицове за Бай То??о, днес вече ставад за министрите, а?

 2. Така излиза 😉
  Разликата е, че по времето на др. Живков, има??е поне зам.-министри вкарани в затвора, а днес си правят далаверите без да се притесняват…

 3. Ето една информация, която потвърждава правотата на този виц:

  Държавата плаща повече средства за храна на ден за затворниците, отколкото за децата, ли??ени от родителска грижа. Това заяви независимият депутат Стела Банкова по време на заседание на парламентарната комисия по труда и социалната политика. Тя уточни, че е останала с такова впечатление след като посещението й в затвор преди няколко години с комисията по жалбите и петициите. Банкова не можа да уточни за каква сума става въпрос, но допълни, че държавата тогава е плащала по-малко от лев за храна на ден за сираците. От затвора й отговорили, че не могат да намалят парите за храна, защото рискуват затворниците да протестират. Зам.-министърът на труда и социалната политика ??ванка Христова, която бе изслу??ана от комисията, не реагира на изнесените от депутата данни.

  ?? какво се оказва – затворниците щели да протестират, а децата – понеже са малки и не протестират, а дори и да го направят, можем да си представим какво ще им се случи… Затова – без пари за тях!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.