Цветан Цветанов: "Сами да си възпрепятстваме очертаването и влизането в съответните тези по-добри перспективи за България."

Няма??е да го повярвам, ако самият Министерски съвет не е пуснал стенограма от разговора. ??ска ми се да кажа “уникално прост!”, но за съжаление това не е първото просто изказване на министъра, а за съжаление не е и последното. Пък и други негови съратници се изказват по същия прост и недодялан начин.

Прочетете внимателно цялото интервю, но не забравяйте да помислите какво точно иска да ни каже с тези думи:

  “Сами да си възпрепятстваме очертаването и влизането в съответните тези по-добри перспективи за България.”

“Сами да си възпрепятстваме” – това, иди-дойди, е разбираемо.
Но “очертаването и влизането в съответните тези по-добри перспективи”?!?!

Цялото интервю е пълно с “бисери”. Ако Цветанов, известен сред народа като Цецо Шлифера и Цецо Шестте апартамента, бе??е кандидат-студент, щяха да го скъсат, дори и да бе??е кандидат за физкултура във В??Ф.

Да оставим настрана дълбочината на мисълта му (плитка е), да оставим настрана и това, че говори несвързано. Да оставим настрана и това, че човекът иска да се изявява като журналист (препоръчва на журналистите какви въпроси да задават).
Нека погледнем как поставя под съмнение казаното от говорителя на Европейската комисия.
Мога да си представя защо го е направил. Когато г-н Оливие Баи е направил своето изявление, Бойко Борисов най-вероятно се е обадил на Цветанов, а той – в желанието си да се оправдае, е казал “Ама, г-н Борисов, това е някакъв временен човек, той не разбира България”. ?? сега се е опитал да го пробута на слу??ателите на БНР. Голяма гре??ка, защото от ЕК тутакси са му обяснили, че говорителите ? не са временни и винаги говорят официално.

  Старите хора са казали, че ако си прост, по-добре е да си мълчи??, защото ако проговори??, ще разсее?? всякакви съмнения.

Вероятно във В??Ф тази мъдрост не са го преподавали или някой е бягал от час.

Но за друго ми е думата:

  В нормалните страни, когато някой политик от такъв ранг говори, хората слу??ат и вярват на думите му. В Европейската комисия явно все още не разбират, че на??ите политици не са като техните. Че на??ите лъжат, при това без да им мигне окото. А когато бъдат хванати, просто подминават темата, без дори да се изчервят.
  “Евро-атлантическите” (друг идиотски цитат от Цветанов) ни партньори трябва да проумеят, че на на??ите политици не бива да се вярва.
  А докато начело на държавата са такива политически тиквикратуни*, не бива да се учудваме, че нормалните страни се отнасят към нас като към втора ръка хора, че ни обясняват – все още деликатно! – защо не сме готови за Шенген, защо не можем да живеем и работим където си поискаме.
  Проблемът им обаче е, че са прекалено възпитани. Дне??ните политици от сорта на Цветанов не разбират от деликатни изказвания. За да разберат какво точно им казват от Брюксел, трябва или някой техен съветник да им го обясни (но кой е този луд?), или някой в Брюксел на високо ниво да го каже в прав текст. С намеци и деликатност няма да постигнат нищо. Намеците и добронамерените коментари не виреят в ??оплука.

Хубаво – пробвахме и с прости хора начело, вероятно от носталгия по социализЪма. Пак не стана. Май е време да си изберем не прости, а образовани политици. Не ??опи, а граждани (и тук визирам съзнанието, а не произхода). Не такива, от които се срамуваме, а такива, с които да се гордеем.
??дват избори. Хора, мислете за кого гласувате!

Допълнение (от 21:42 ч.).

Бях ре??ил, че няма смисъл да пи??а повече, защото не са едно и две изказванията на този титан на мисълта, в които може да се открие и с невъоръжено око какви ги дрънка, но не можах да се стърпя. Вижте го само:

  Министърът на вътре??ните работи Цветан Цветанов съобщи, че е приключила проверката на МВР за автора на анонимния сигнал срещу Венета Марковска и не е намерено нищо, което да бъде оповестявано публично, предаде БТВ. Според министър Цветанов не е работа на изпълнителната власт да се меси в изборите на вис??и съдебни длъжности, съобщава “Фокус”.
  “Аз какво общо имам с Марковска? Хайде да ви задам така въпроса – аз какво общо имам с Марковска? Нито я познавам – виждал съм на мероприятия, които са били в чисто институционален план за съвместна работа, нито знам нейната професионална биография, нито съм от региона, за да кажете, че съм я познавал, защото съм живял в Плевенско и всичко ми е ясно. Просто разберете, питате ме за неща, които по принцип не е правилно да ме питате. Аз нямам никакво отно??ение, нито съм някакъв защитник на Венета Марковска. Аз съм министър на вътре??ните работи и по принцип, когато се изказвам по такива теми, трябва да има принципи, по които трябва да имаме съответните действия”, каза вътре??ният министър Цветанов.

Това не го казва просто министър Цветанов, а го казва човекът, изрекъл малко преди това следните ценни мисли:

  “Венета Марковска е заместник-председател на ВАС, ако погледнем – обемът работа и компетентността й като зам.-председател на ВАС е много по-голяма и много повече вреди могат да настъпят след нейни ре??ения от дейността й като зам.-председател на ВАС, отколкото като конституционен съдия”

Не съм доктор, не мога да дам диагноза, но ако някой лекар от съответната специалност, чете тези мисли на Цветанов и може да определи от какво точно страда вътре??ния министър, моля да го сподели. Защото противното – че не страда от нищо, но така си говори, е много трагично за България.

_____
* – Промених думата “тикви” на “кратуни”, защото – правилно! – ми направиха забележка, че в тиквите все пак има нещо, докато кратуните са празни. Б.м., В.М.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български. Bookmark the permalink.

One Response to Цветан Цветанов: "Сами да си възпрепятстваме очертаването и влизането в съответните тези по-добри перспективи за България."

 1. Pingback: Прокуратурата призна некомпетентността си. Кога ще го сторят Цветанов и Борисов? А Георги Колев? А ВСС? / АФЕРА.БГ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.