"Най-големият демократ" се сърди на хората, ако протестират (съгласно нормите на демокрацията)

Най-големият демократ (по неговите собствени думи) – министър-председателят на България се разсърди на група граждани, които го посрещнаха в Добрич с плакати срещу проучването и добива на ??истов газ.

Можете сами да видите протеста на гражданите (в края на записа се вижда и чува какво им казва Борисов):

А ето и реакцията на Борисов на следващия ден:

  Премиерът Бойко Борисов: На кого да се извинявам – на трима протестиращи в Добрич или на хилядите хора, които се снимаха с мен
  20 септември 2011 | 13:08 | Агенция “Фокус”
  Банкя. Премиерът Бойко Борисов заяви, че не би подписал “на инат” за ??истовия газ, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В Банкя пред журналисти Борисов коментира посещението си в Добрич в събота. За тези хора трябва някакъв епитет да употребя, това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще се извини на протестиращите в Добрич срещу проучванията за добив на ??истов газ, както го е призовал Сергей Стани??ев.
  „На площада в Добрич целият град се бе??е изсипал. 300 метра ги минах за час и 15 минути, давайки автографи, снимки и радост на хората”. Хората, които представляваха протестиращите срещу ??истовия газ, преди 4 – 5 дни ги поканих в Министерски съвет, заедно с министър Караджова, министър Трайков, Румяна Бъчварова. Запознаха ме с проблема, сега сме възложили на експерти, включително и вън??ни, да проверят как е в Щатите, във Франция. Дори на Плевнелиев му казах днес, като има срещи с г-жа Меркел, да я попита – в Германия как е. Така че – да съберем пълна информация. Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, каза Борисов.
  По думите на премиера – протестиращите в Добрич са били „двама – трима човека”, които изпълнявали политическа поръчка, а хиляди хора са били на площада. „На кой да се извиня?”, каза Борисов. По повод коментара си, ако продължавате да ме дразните, ще подпи??ем на инат, Борисов заяви – „Как да кажа, ако с вас съм се разбрал нещо и след три дни вие идвате пак да ми задавате същия въпрос”.
  Борисов призна, че не би подписал „на инат”.
  „Защото всеки ден зад мен оставям пътища, инфраструктура, детски градини, музеи, вие ги виждате, и те вече в безпомощността си… На кого да се извинявам? На тези, на които им отделих близо два часа в Министерски съвет да ги слу??ам? ??ли на хилядите хора, които се снимаха с мен” – запита Борисов. „На тези тримата им се извинявам, но ги моля – като ми губят друг път пак два часа, да знаят защо ми ги губят. Аз като се разбера с някой нещо, считам, че съм се разбрал”, каза Борисов.

Това, което всеки нормален човек би се запитал е как се съчетава демократизма на най-големия демократ с нежеланието му да вижда протести срещу политиката на неговото правителство?
Защото не е тайна, че от добива на ??истов газ най-голям интерес имат не гражданите, а компаниите, извър??ващи проучванията и реализиращи добива на газа. ??наче няма как да си обясним лобирането на щатския посланик Уорлик за по-бързото допускане на Шеврон в Добруджа. Някой може да каже, че г-н Уорлик има желание да допринесе за пови??аване на благосъстоянието на българите, но аз ще ви кажа, че ако е така, то той трябва да получи българско гражданство и да стане министър. А не Трайчо Трайков да му се сърди. Същият Уорлик, който в едно интервю успя да изкаже своята теза и в следващото си изречение да я обори:

“Вижте, на първо място ще кажа, че няма доказателства всъщност, че има вреди за околната среда. ?? на??ите представители, на??ите власти, също провеждат едно детайлно проучване, резултатите от което ще излязат през 2012 г.”

Да помислим: според щатския посланик (а очевидно и според Бойко Борисов) “няма доказателства”, но едновременно с това проучването дали има вреди или няма не е завър??ило…

А според Борисов, той – Бойко – е най-големият демократ, но само ако не го ядосват хората. Ако го ядосат, той може да стане и най-големият диктатор, че дори и да подпи??е идиотски договор… на инат!?!

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

One Response to "Най-големият демократ" се сърди на хората, ако протестират (съгласно нормите на демокрацията)

 1. Може да се погледне видеото, в което Мит Ромни си говори с избиратели, има го в тази статия, от която пък може да се види и как говори Обама с хора, които не харесват неговата политика. Знам, че не бива да се сравнява САЩ с България, но реакцията “Не ме дразнете, че ще ви направя на инат” е типично ??опска, което си го знаем ние, израсналите в Банкя 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.