Бойко Борисов имал само една гре??ка: вслу??ал се в общественото мнение за следенето в ??нтернет?!

?? каква стана тя? Едно от малкото смислени неща, които МВР направи, под огромен натиск от страна на организации и граждани, е отчетено от Бойко Борисов като неговата (и на ГЕРБ?) лична “единствена гре??ка”. Номинирането на Румяна Желева не е гре??ка, пак казва пред бТВ г-н Борисов, а е само “тежък нокдаун и нокаут за неговите противници”. Назначаването и после уволняването на някои вис??и държавни служители не е гре??ка. Спирането на още фондове от ЕК не е гре??ка, но премахването на интерфейса, с който може да се следи всяка ??нтернет комуникация е гре??ка. Вслу??ването в общественото мнение е гре??ка?

    Уважаеми г-н премиер,
    Министърът на вътре??ните работи няма право да ни чете кореспонденцията, защото така повелява Конституцията на Република България (чл. 34, ал. 2). Ако някой от операторите или дори техните ??ефове, както Ви цитират в “Кросс” чете на??ата кореспонденция и Вие, г-н Борисов, го знаете (щом го твърдите, значи го знаете, нали?), сте длъжен да изпратите веднага сигнал до прокуратурата, за да бъдат установени нару??ителите и те да носят своята наказателна отговорност. Всъщност, в рамките на закона, почвам да се чудя дали не е редно ние, гражданите, да пи??ем на прокуратурата, че Вие имате данни за такова престъпление – пък те да намерят начин да Ви разпитат. Собствениците или ??ефовете на операторите в този момент вече трябва да се чувстват набедени в извър??ване на престъпление, което също е наказуемо. Премиерът трябва да е по-внимателен в думите, които използва, когато хвърля обвинения в ефира. В една нормална държава-член на ЕС, заглавията в утре??ните вестници ще са поразяващи.

Всеки може да си направи сам изводите.
В сайта на бТВ разговорът може да бъде наблюдаван на запис.

От “Кросс“:
Като гре??ка на досега??ното си управление премиерът определи вслу??ването му в общественото мнение относно следенето от МВР. Борисов запита: “Трябва??е да ги питам гражданите, дали знаят кои са ??ефовете на операторите, че се притесняват Цветанов да ги чете. Които не се занимава с престъпения, кои ще му бърка в пощата, от какво любопитство. Тези, които точно се притесняват, те вну??иха страх в обществото и те реагираха”.

Същото според “Труд“:
Единствената гре??ка, която Генерала си призна, е, че се е съобразил с общественото мнение по отно??ение на следенето в ??нтернет и мобилното пространство. “Съобразявам се, защото държавата е на хората!”, каза той. ?? продължи разпалено в стила на “Човек от народа”: “?? да питам аз българските граждани – вие знаете ли кой е собственикът на “Мобилтел”, на “Глобул”, на “Вивател”, та те имат правото да ви четат кореспонденцията. А МВР, българският министър, избран от вас, няма право!” После отсече: “Който не се занимава с престъпления – кой ще му бърка в пощата, от какво любопитство? Но тези, които се притесняват, те вну??иха страх в обществото!”

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.