??зявление за медиите на УС на "??нтернет общество – България"

??зявлението е тук (заедно с оригинала на писмото от ??ван Костов, Екатерина Михайлова, Димо Гяуров и ??во Цанев).

При мен – само текстът на изявлението:

  На 24-и май Управителният съвет на „??нтернет общество – България“ подкрепи ??вайло Калфин и Кристиан Вигенин в намеренията им да станат депутати в Европарламента.
  ??зрично подчертахме, че правим това в качеството им на на??и членове, които споделят ценностите на организацията.
  По същия начин през 2001 г. изразихме подкрепата си към ??ван Костов; през 2002 г. УС има??е среща с избрания за президент Георги Първанов и в резултат на това участвахме в създаването на Съвета за информационни технологии (С??Т) към Президента. През 2006 г. организирахме официална визита на световноизвестни ??Т-личности, сред които бе и един от бащите на ??нтернет, Винт Сърф, в България за заседание на С??Т. По-късно помогнахме за среща между вън??ния ни министър ??вайло Калфин и световноизвестния блогър Джоичи ??то.
  Дейността ни е отразявана на сайта ни, както и в българските и чуждестранни медии.
  Не можем да приемем твърденията, че обвързваме “??нтернет общество – България” с която и да е партия.
  Ако и други на??и членове, които са кандидати за евродепутати, ще защитават интересите на ??нтернет потребителите в Европейския парламент, ние с удоволствие ще обсъдим с тях начините да изразим подкрепата си.
This entry was posted in IT in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

3 Responses to ??зявление за медиите на УС на "??нтернет общество – България"

 1. Kosta says:

  това изречение “…Не можем да приемем твърденията, че обвързваме “??нтернет общество – България” с която и да е партия…” се опровергава от това изречение “…??зрично подчертахме, че правим това в качеството им (на Калфин и Вигенин) на на??и членове, които споделят ценностите на организацията…”. Нищо че в текста второто е първо :-). хайде, човече, защо е нужно да се прави?? на такъв какъвто не си. Не е ли по-лесно да вну??ава?? точно това, което си. ??злез и кажи, ??нтернет общество се подпомага от тази и тази организация и баста. От десет дерета вода при положение, че ти лично избор няма??. В това отно??ение циганина от факултето е по-свобиден от теб…

  • Ех, Коста, Коста… Колко мъка има по света…
   Не само, че не се опровергават двете изречения, а се допълват. Но след като ти мисли??, че аз се “правя на такъв, какъвто не съм”, очевидно ти трябва още много време, за да прочете?? и осмисли?? това, което сме написали (не аз, а УС). Ако бе??е лично до мен, тогава няма??е да си правим труда да ходим на пресконференция, а щях да ида аз. Няма??е да публикуваме изявление, а аз щях да отбележа нещо на блога си.
   А дали имам или нямам избор лично аз… Много е забавно да чуя от устата на непознат човек не просто разми??ления (примерно въпроси), а направо твърдения. При това категорични.
   Но защо ли не се учудвам – това идеално се вписва в българската народопсихология.

 2. Sofianec says:

  Вени,

  Защо след като си толкова наясно и притежава?? качества не посъветва собствения си кум?
  Защо не използвахте случая да направите необходимото, за да започнем с ми??и стъпки да напредваме?
  Защо ти е “след дъжд качулка”?
  Въпросите са по-скоро риторични.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.