Жалък плач

ГЕРБ днес сюрпризира своите фенове със следния жалък плачевен вопъл (правописът е запазен според съобщението на сайта на ГЕРБ):

  “В жалба, пусната до Ц??КЕП от председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се настоява за отстраняването на Азер Меликов от поста председател на съвета на директорите на „??нформационни системи” АД.

  Продължава излъчването на клипа на ПП „Нова зора”, който представя збор от клеветнически и неверни твърдения за лидерите на две опозиционни партии – Бойко Борисов на ГЕРБ и ??ван Костов на ДСБ и цели очерняне на доброто име на г-н Борисов и е насочена срещу двете партии и техните кандидати. Огромно безпокойство буди факта, че лицето регистрирало сайта, към който води препратка от този клип, е Азер Меликов – председател на съвета на директорите на „??нформационни системи” АД, фирма избрана от Ц??КЕП за преброяване на гласовете.
  На лице е явен конфликт на интереси, тъй като е видимо пристрастието на Азер Меликов, изразено чрез действията му. Заемайки поста си на председател е в пряка йерархия на всички служители на дружеството „преброител” и има пълната възможност да им влияе. Смущаващ е и фактът, че Азер Меликов е и съветник на Сергей Стани??ев – председател на БСП, също партия участник на изборите за ЕП.
  ПП ГЕРБ настоява Ц??КЕП да излезе с официално становище и да предложи на Министерски Съвет за отстраняване Азер Меликов от поста председател на съвета на директорите на „??нформационни системи” АД.”

Аз гледах клипа на “Нова зора” на сайта БойКостов и не мога да разбера какво точно представлява “збор”, а и какви са клеветническите и неверни твърдения, след като там се цитират две изказвания на Бойко Борисов – “100 пъти по-добре е да си с Костов” и “Ако има нещо радостно е, че сега с г-н Костов намерихме общ език”.
Факт е, че Бойко Борисов е казал тези две изречения. Аз съм слу??ал записа от Чикаго и го гледах как се радва, че е 100 пъти по-добре с Костов. Същият онзи Костов, за който същият Борисов каза, че бил “Гаргамел”.

Какво ли не е готов да направи човек, за да влезе във властта?

(Тук няма да се спирам на дразнещите обективния наблюдател обстоятелства като: гре??ен правопис, незнание на българския език, популизъм по отно??ение смяната на член на Съвет на директорите на АД и др.п. – те могат само да предизвикат смях у познавачите. У мен обаче предизвикват притеснения относно качествата на юристите на ГЕРБ, които би трябвало да са посъветвали партията за това какво може и какво не може в една правова държава.)

This entry was posted in politics, на български. Bookmark the permalink.

5 Responses to Жалък плач

 1. Kalinova_ says:

  Участието на съветника на Стани??ев, създал сайта на “Нова зора”, в преброяването на бюлетините наа избори и изчисляването на резултатите е меко казано скандално. Но социалист като вас, г-н Марковски, едва ли има рецептори кое не е редно и кое е… Жалко за вас.

  • Г-жо Калинова,
   разбирам, че Вие сте убедена, че аз съм социалист. Много съжалявам, че ще се наложи да Ви разочаровам, но не съм. Все пак си купих днес книжките “Защото сме социалисти” и “Защо не сме социалисти”. Ще пи??а рецензии, когато ги прочета.
   ??наче сайта на “Нова зора” не казва повече от две изречения. Щом две изречения, при това казани от Бойко Борисов, са в състояние да накарат една цяла партия да заговори, че те, тези изречения, са черен PR, представяте ли си какво ще стане, ако “Нова зора” почне да цитира и други неща от Борисов? Примерно думата “ху.овци”, която той използва на публично място като ул. “Граф ??гнатиев” в София – черен PR ли е, инсинуация или истина? Да не продължавам с цитатите, че ще трябва да сложа на статията предупреждение за непълнолетни. Впрочем, в този смисъл, речниковият му запас напомня на този на Румен Петков с неговото прословуто “Куйович, уйович” и т.н.

 2. Николай Христов says:

  Откакто излезе този клип, който между другото е технически отлично направен, не мога да разбера следното: ?? ГЕРБ и ДСБ (Синята коалиция) в неправ текст или говор казват, че са готови да съставят заедно управляващо мнозинство, ако не им стигнат силите по отделно. Клипът вну??ава нещо сходно. Е къде е черното? Клипът вну??ава, „десните или поне твърдящи, че са такива ГЕРБ и ДСБ (Синята коалиция) са двете лица на една същност” и е обявен за черен „Пи Ар” от същите. Нещо не разбирам!? Май някой иска да мине за това което не е и „сгафи”.

 3. Николай Христов says:

  Забравих – не мога да определя кой кого черни Бойко Костов , Костов Бойко или поне кой е по “черен”.

 4. Georgi says:

  Костов и Борисов не са коалиция, а са збор. Какво е збор ли? Това е нова дума, родена от борческо, пожарникарски мозъци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.