Защо винаги си измисляме причини да НЕ свър??им нещо

В България сме царе да измисляме причини да НЕ свър??им някаква работа. Последният пример се вижда много ясно в тази статия в “Дневник”, публикувана под заглавие “Законът за етажната собственост – степени на неприложимост”.

Прочетете я във вестника, но имайте предвид, че кой знае как в другите (нормални) държави въпросът с управлението на етажната собственост е ре??ен по такъв начин, че в кооперациите цари строг ред и има справедливост – все неща, които в България липсват.

?? сега е същото – законът е ло??, няма да се изпълнява, поради (тук се изброяват причините). Докато в България се опитваме да намерим начин да изкръ??каме от закона, по света законите се спазват, затова там има силни държави. Докато не се научим да спазваме правилата, ние няма да станем нормално общество, а следователно няма да имаме и нормална държава.

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

One Response to Защо винаги си измисляме причини да НЕ свър??им нещо

  1. Николай Христов says:

    Абсурдът е въпрос на гледна точка. Ако иска?? добре поддържани сгради и единни в интереса си етажни собственици законът е абсурден. Ако иска?? обаче да изкупува?? евтино право на строеж от собственици на имоти в ру??а??та се забранена за ползване етажна собственост законът си е идеален.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.